11.09.2024
Monica Bologa
E dimineață. Mă dau jos din pat, mă spăl, îmi beau cafeaua pe terasă hotelului apoi plec în parc. De o săptămână privesc aceiași copaci și admir aceleași flori. Tot de atunci, un bărbat face același lucru, de pe o altă bancă. Într-o zi m-a întrebat dacă se poate așeza lângă mine. Știi că florile astea cad fără să se usuce? Nu, nu știu, i-am răspuns. Apoi mi-a spus că vrea să mă iubească toată viața. Păcat că viața aia a ținut doar o lună. Când ultima floare a căzut din pom, am părăsit Okinawa.

Mihaela Palaloga
Unde e, fă? Ți-o omor cu mâna mea. I-am zis să se țină de școală, să ia numa 10 și să fie cuminte. Și ea merge la bulău să-l viziteze pe boul ăla? Vena de la tâmplele lui Sakura pulsa violent, iar nevastă-sa, Lia, înflorea durere. Fiica lor, cu cei mai verzi ochi, picase în mâinile unui golan din sat. Dar m-am îndrăgostit, mamă! Nu l-ai luat și tu pe taica la 16 ani? Cum să-i povestească despre bunicii care au renegat-o când a plecat de acasă cu șatra? Despre cireșul din curte care i-a mai înflorit doar în amintiri?

Alex Caragian
Auzise că trebuie să trăiești clipa, să capturezi momentul și a crezut pe cuvânt, așa că a oprit prezentul în loc. Până atunci prezentul fusese o clipire din genele păsării măiestre, un ghemotoc de spori suflat de o ciupercă ostenită de umblet. Îi era teamă să nu vină mâine-le mai grăbit acum că a întârziat prezentul, dar cu siguranță nu va mai reveni ieri-ul de departe. Dar ieri își sufla cenușa, nu se stinsese de tot, iar acum că prezentul era aproape ploua în fulgi și petale ce mocnesc tăcut.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus