13.09.2024
Arthur Ianoși
Vrei să mă salvezi? Du-te înapoi, când aveam 12 ani și tata m-a vândut pe câteva punguțe de heroină. Știi ce le fac fetelor noi? Le fac poștă, așa că lasă-mă cu filosofia japoneză despre renaștere. Mă anesteziau și mă puneau la treabă. În dube, în pivnițe, pe paturi slinoase și singurul mod de a merge mai departe era să te înțepi. Să nu mai simți nimic. Pușcăria e cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat, așa că ia-ți crenguța asta și bagă-ți-o undeva. Mă scoți și o să intru la loc. Nu mă poți salva.

Laura Stanciu
S-a curățat tot, doamnă. Păi ce era pe după frigider, numai eu știu. Dar s-a cură? S-a curățat, nu v-am zis? E lună. Poate să lingă orișicine vine în inspecție. Am făcut și cratițele, era negre tăciune. Ia uitați ce mai strălucește. E albe acum. Adevărat lustruite. N-am avut TIX, nu se mai găsește produse tari, ca lumea, ca pe vremuri. Cred că de la ulei să fi rămas așa, ca catranul uscat. Doamna Roza, spuse angajatoarea ei sprijinindu-se de masă, ați dat jos teflonul cu totul. S-a curățat, nu?

Ina Moldoveanu
Vii Joițico? Facem un hanami. Să aduci țuica de acu' doi ani, că aia de anul trecut ți-a ieșit slabă. Ai cireși japonezi? Nu fă dar am mândreață de livadă de pruni în floare. Ce dreacu nu știi că hanami ăsta e să stai așa ca apoplexicu' să privești florile dîn pom? Io cu prunu' am o conexiune tâmpă, fitoplasmatică. Mă atinge la neuron doar când mă gândesc la licoarea magică. Avem și meditație transcedentală. 500 de euroi trei zile. Pomană. Nu ca la wocărițele alea dă la Runcu, unde mia e ca suta.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus