14.09.2024
Titela Durnea
M-a cucerit instantaneu. I-am cedat după două întâlniri, un buchet de flori și-un zâmbet șarmant. Îmi tremurau picioarele incontrolabil. Mie, care port tocuri de la 7 cm în sus. În noaptea aceea am înțeles cât sunt de fragilă. Nu l-am mai întâlnit de-atunci. Am realizat după două luni că-mi lipsesc o pereche de bocanci, un rucsac și-o carte. Ce-aveam în plus creștea în pântece, mugure ce se vrea cândva întreg, corolă. Habar n-am încotro mă voi îndrepta. Deschid fereastra. Miroase a nume de fată.

Ina Moldoveanu
Era a treia primăvară când așteptam împlinirea dorinței mele. Era un an bogat. Știam că o să apară îngerul meu, chiar printre florile de cireș. Eram acoperită de petale căzătoare. Bunica mă lăsase singură, dar a apărut zâmbind spunându-mi că trebuie să mergem repede la spital. Bunico nu te simți bine? Știu că ți-ai făcut o grămadă de analize lunile astea. Ai ceva? Medicii m-au preluat repede. Ai un donator compatibil. Am mulțumit în gând florilor de cireș. Pe patul de lângă dormea bunica.

Nicolae Popescu
Okazaki mângâie armura lila, strălucitoare. O lustruiește zilnic, o pipăie cu evlavie, știe fiecare îmbinare, fiecare tăietură de sabie de pe ea. E a stră-străbunicului Watanabe, ultimul samurai. Pieptul i se umflă de mândrie, simte aroma florii de cireș, e gata să-și ia viața în mâini. S-a hotărât: azi își va da demisia din corporație. Până când o muncă de sclav? Până când o nevastă ce-i dă același sake, aceeași poziție? Va pleca la Gela, fata aia din Videle pe care a întâlnit-o aseară la Tantra Tokyo Bar.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus