14.09.2024
Nelson Ciotoi
Pregătise totul în cel mai mic detaliu: scaunele invitaților erau îmbrăcate în cel mai suav roz pe care putea să îl reproducă mătasea, eșarfele cavalerilor de onoare, de asemenea. Rochiile domnișoarelor erau ninse cu petale de flori de cireș, căzute din arcada construită cu migală în fața altarului. Până și cămașa lui roz-pal mirosea a floare de cireș. S-a întors către ea și i-a inspirat parfumul, privirea și zâmbetul. Au fost cei mai inspirați când au ales primăvara ca început al vieții în doi.

Adriana Patroi Miu
Ni s-a oferit o libertate deplină, lipsită de reguli. Japonia a fost ultima deculturalizată. Au tăiat unul câte unul fiecare cireș de pe stradă, din grădini. Oamenii au uitat rapid semificația florilor. Le-au uitat și parfumul. Doar inima n-a știut să uite și s-a îmbolnăvit de boala oamenilor "fericiți" (depresie). Atsuko și-a ascuns puiul de cireș în debara. De fiecare dată când cineva trecea pe stradă și simțea aroma florilor începea să își amintească. Când Atsuko a fost arestat tot cartierul avea un pui de cireș ascuns în debara.

Răzvan Dițescu
Când primele raze ale soarelui mângâiară vârful muntelui Fuji, Rika stinse ultimii cărbuni, se primeni, își luă bocceluța și începu să urce cărarea către templu. Treaptă după treaptă, urcușul devenea tot mai anevoios. La apus, fata ajunse în vârf. Kami se odihnea la rădăcina unui imens cireș înflorit. Zeul, surprins de prezența fetei, se transformă degrabă în abur, pitulându-se printre ramuri. Stai, am reușit să urc muntele într-o singură zi. Spune-mi te rog, care-i secretul vieții? Simte, grăiră florile în cor.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus