15.09.2024
Colecția de portrete - intitulată Et lux in tenebris lucet (Lumina strălucește în întuneric) - prezintă finețea fragilă a unei lumi extrem de delicate, situată la capătul firului existențial - senectutea.

Din 2015 până în 2017 am vizitat periodic un Cămin de Seniori din Cluj-Napoca, ajungând să-i cunosc treptat pe mulți dintre cei de acolo.

Mi-a venit ideea de a îi fotografia, inițial doar pentru a le face o bucurie - la câteva zile după o "ședință foto" mă întorceam și le dăruiam modelelor mele imaginile printate, pe care - aveam să constat - le primeau bucuroși și le apreciau.

Unii aveau să le pună pe peretele camerei lor, deasupra patului, alții le purtau la ei, în buzunarele hainelor. Cineva mă rugase să-i imprim mai multe exemplare - dorea sa le trimită nepoților săi, crescuți în străinătate.

După câteva astfel de vizite, colecția de portrete căpăta consistență; a prins contur ideea unei expoziții cu aceste chipuri frumoase și expresive, mai ales fiindcă oameni dragi mie apreciau fotografiile și mă îndemnau să le arăt cumva publicului.

Expoziția a fost deschisă la Cluj-Napoca, la Galeriile Minerva, în septembrie 2017. Ulterior, imaginile au ajuns la Căminul de Seniori și decorează (cred) și astăzi luminoasa lui sală de mese.

tiberiu-crisan.ro

(click pe oricare fotografie pentru slideshow)







































1 comentariu

  • Emoționant
    Gabriela Panțu, 15.09.2024, 10:27

    Felicitări pt acest proiect minunat, profund, emoționant!5⭐️❤️

Publicitate

Sus