17.09.2024
Iulia Biro
Ce le trezise părea tot mai puțin zgomot și tot mai mult cântec. Sunetele intrau pe fereastră, umpleau spațiul, creșteau. Mai grele decât aerul, se așezau lucioase pe obiecte. Astea-s clopote? a întrebat Lena. Nu te aud, a zis Mina. E concert de clopote? Lena a făcut semn că nu aude. Concert de clopote? a strigat Mina. Muzica era ireală, densă, le țintuise pe loc. Când a ieșit din încăpere și s-a stins, ele au putut în sfârșit să râdă, ateele melomane cazate lângă o biserică al cărei clopotar dă concert dimineața.

Florina Hegedüs
A venit noaptea-n timpul ei, oamenii dorm în timpul lor. Doar o fereastră-i luminată deranjând dureros întunericul cu voci - e vina ta, ba a ta, în momentul aur te-ai blocat. Chiar trebuia să te concentrezi pe lanțul de argint? Să nu-l rup? Era important, e de la tine. Și-au tot antrenat vorbe. La timpul ei a venit dimineața proaspătă după un duș cu rouă. Cum a fost schimbul tău? - întrebă pe noapte. Ascultă-i. Mergi liniștită, rezolv. Și dădu un orgasm de bronz perechii. Asta așa, că măcar au vrut a vorbi. Despre.

Gladiola Chete
Legenda spune că dacii erau magici, în munții Orăștiei. Preotesele cetății știau secretul invincibilității acesteia, care venea din multă iubire și încredere. Mulți se temeau de ele. Să le vezi, aduce ghinion, se spunea. Te pot transforma în stană de piatră ori în greiere, furnică, ce vor ele. Le aduceau ofrande de Sânziene, lavandă, vin și pâine, rugându-le să fie blânde. Romanii le-au promis aur și bronz, să coboare barierele energetice. Romanii au cucerit cetatea. Prea ușor, spun unii.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus