18.09.2024
Alex Micu
La umbra statuii stătea un cerșetor. În schimbul unei monede primeai o poveste despre ținuturi îndepărtate unde totul era verde, unde cântau păsări și unde copiii veseli făceau baie în apa rece a râului. Povești, spuneau trecătorii arși de soare, blasfemie spuneau preoții. Apa nu curge pe nisip. Apa este un dar de la zei și se găsește doar la templu. Verde este doar unicul Queshtă. Unde este lumea asta, întrebă un savant, într-o seară. Acolo, zise bătrânul, arătând spre cerul înstelat. De la Hūr, al treilea astru.

Roxana Catana Tarhon
Cea mai bizară invenție prezentată la acest Salon a fost denumită man-man. Este un fel de bluză, de fapt o jumătate de mânecă, cu scai în partea de sus, continuată cu mănușă. Poate fi făcută din in sau din - țineți-vă bine - folie de plastic. Are 2 variante - pentru mâna dreaptă, disponibilă în Marea Britanie, și pentru stânga, în restul lumii. Iată și inventatorul: Bună ziua, de unde această idee? Păi, domniță dragă, eu sunt șofer de TIR, iar parascovenia asta mă ajută vara să nu mă bronzez doar pe o mână.

Cristina Daniela Dumitru-Pascal
Coborî din pat. Se îmbrăcă și plecă. Îl lasă dormind. Nu întoarse capul, nu respira, voia să ajungă cât mai departe. Asta își dorise și totuși se simțea ca o prostituată. Acasă vomită toate iubirea din ea. Printre bucăți de mâncare, firișoare de fericire și chiar unele zgârciuri de nădejde uitate în minutul doi. Ura încă îi înțepenea cuvintele pe buzele ce păstrau sărutul lui Iuda. Începu să curețe baia, răzbunându-se pe robineții de bronz la fel cum o făcuse cu tatăl ce nu a vrut-o niciodată. Prin contact direct.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus