21.09.2024
Florentina Enache
Sunt singur și asta mă enervează foarte tare. La primul contact, doar eu am reușit marele salt; sper că ceilalți vor veni curând. Nu vreau să fiu doar eu pe întinderea asta pustie și lucioasă. Nu vreau să fiu văzut, știut, nu vreau să mor înainte de vreme. Între mine și marea ființă care mă hrănește, e o legătură puternică. Ieri, o voce din abis ne-a grăit amândurora: stai potolit, mocofane; nu-mi dau seama dacă ai lăței sau păduchi obișnuiți. Numai tu puteai, Mișule, să fii și chelios și păduchios în același timp.

Andra Toropoc
Sunt chiriașul de la mansardă și serile o aud pe soția proprietarului cum îl ceartă: puți a bere, mereu zaci, eu te-aștept și fac casa lună dar tu nimic, mă ignori. El sforăie. De-un timp nu-l mai aud. Nici pe ea țipând de mânie ci doar de plăcere la mine-n brațe. Sânii i se profilează pe cerul noptatec, oftez, dar ea-și dansează la nesfârșit extazul. Brusc îmi spune, mâine nu mai fac curățenie și vin la tine, ești cel mai bun crai nou pe care l-am avut. Mi se face frică, parcă stau pe un crater gata să mă înghită.

Cristian Palade
Făt Frumos era șomer de doi ani. Tac-su', împăratu' Verde, era roșu de furie și nu-l mai putea vedea tăind frunze la câini. Într-o zi, de frica unui cutremur, junele se sui pe Lună și tac-su-i fură scara Richter. Ăsta micu' iubea Luna la nebunie și se distra bănd țuică selenară și jucând leapșa-n ciuda gravitației, cu Nil Armstrong. Avea și credit, cinci lei pe lună, pe care-l folosea sunând pe Pământ, de patru ori pe lună. Ar coborî, că-i e dor de Ileana, dar n-are cum plăti datoria la Nuțu, așa că mai stă o lună.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus