22.09.2024
Igor Antip
Nu poate nimeni locui pe lună. Luna nu există și nici soarele și nici stelele. Sunt doar iluzii satanice pe care le au păcătoșii și necredincioșii. Doar înțelepciunea duhovnicească ne arată adevărul din scriptură. Când Dumnezeu a făcut canavaua cerului și lumina raiului, pe pământ era beznă. Cu degetul Său sfânt, Dumnezeu a croit un luminator mare, unul mai mic și a împuns puzderie de găurele și așa ne luminează lumina raiului. Gaura mare o numim soare, gaura mica, luna și la găurele le zicem stele. Amin.

Yuka Brevi
Eu știu adevărul. Pare atât de absurd, încât nu-l crede nimeni. Luna este locuită. Este un satelit artificial, un fel de cabană la munte. În vacanță, te duci să te relaxezi. Ai geamuri mari, să vezi pădurea, animalele, râul limpede cu păstrăvi flămânzi. Te uiți, îți încarci bateriile și, apoi, te reîntorci la treaba ta. Dacă plătești gras, ai voie să mai și vânezi sau să răpești câte un pământean. Cum, de unde știu? Păi eu țin rezervările, online. Reptilienii sunt cei mai buni clienți. Sunt înnebuniți după noi.

Florentin Sorescu
Mâine va fi execuția. M-au întrebat care e ultima mea dorință. Nu mi-am dorit niciodată nimic de la viață, ce aș putea să-mi doresc acum, la sfârșit? La naiba, și-n noaptea asta luna e nespus de frumoasă, parcă anume pentru a-mi face necaz. Luminează atât de tare încât nici zăbrelele nu se mai văd. Dacă aș fi trăit pe lună, sigur aș fi avut o altă viață. Și mai ales o altă moarte. Oare acolo se duc sufletele când își iau zborul? Da, acum știu: Ultima mea dorință e să plec cât mai repede de-aici.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus