24.09.2024
Ana-Maria Butuza
Rafalele de plumb îi sfâșiau pieptul. Auzea ca prin vis strigătele camarazilor și avioanele inamice. Pașii îi deveneau tot mai grei, respirația sacadată, iar privirea încețoșată, ca un apus întârziat. Fiecare clipă îi răpea câte o fărâmă de vlagă. Gândurile îi alergau haotic: era copil în brațele mamei, apoi îndrăgostit în brațele iubitei, iar copil, și iar îndrăgostit. Simțea o oboseală profundă. Sufletul său, cândva plin de foc, acum era doar o flacără pâlpâind. Cineva îi ridică capul: aici, aici. Trăiește.

Ligia Dumitrescu
Două sunete se mai aud în spatele ușii secției ATI. În încăperea aproape prăbușită prin ai cărei pereți crăpați se văd frânturi de cer plumburiu, mai e un singur pat, unde umbra unei ființe respiră ajutată de plămânul artificial. Burduful scoate unul dintre sunete, un pufăit ritmic de locomotivă cu aburi. Celălalt - un piuit chinuit, prelung. O ultimă suflare a bateriei care încă ține în funcțiune cele două echipamente. Pe ecran, o singură linie mai pâlpâie anemic trăgând după ea restul de viață. Și tăcerea de după.

Paul Dârvariu
Mă numesc Albă ca Zăpada și vă înaintez o reclamație privind calitatea necorespunzătoare a bateriilor din componența dispozitivelor produse de SC Dildo SRL. Această deficiență se manifestă prin reducerea intensității și frecvenței vibrațiilor produse de dispozitive, dar și prin oprirea lor intempestivă, în funcționare, cu efecte nedorite asupra psihicului subsemnatei. Menționez că, din cauza deficienței amintite, a trebuit să apelez, pe rând, la serviciile celor șapte pitici, cu rezultate mult sub așteptările mele.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus