25.09.2024
Ramona Ungureanu
Prima dată am văzut că are vorba grea, mi-a zis clar să-i fac loc, da' io nu, că este loc destul pentru toți, apoi am văzut că are și pumnul greu, ca o săcure cu ic, mi-a tras o dreaptă de m-am lovit de stânca Gibraltarului, s-a enervat rău când m-am întors plin de sânge, m-a călcat cu stângul de ajunsesem în buricul pământului, m-am întors îmbrăcat în sânge năclăiat și lavă fierbinte. Atâta poți? zî zò că num-atâta poți, i-am zis rânjind, aș fi putut să-l strâng de gât și fir de păianjen să-l fac, dar l-am mâncat.

Cecilia Fofiu
Și totul a pornit de-a valma. Și-au pierit punctele cardinale. Și oamenii-i vorbesc sucit, de la ultimul la primul sunet. Și privește uimită frunzișul gălbui, murdar, care suie plutind spre ramuri, laolaltă cu stropii ploii fierbinți care piere-n nori. Și-aleargă-n urmă pe cerul sur, cu străzi deasupra creștetului bolborosit. Și vrea să rotească totul înapoi, să n-audă absurdul, să anuleze verdictul. Și tâmplele-i zvâcnesc puternic într-o cruntă, dementă epuizare. Și mai aude doar trosnetul ce-i despică miocardul.

Dorin Vasile
Are de toate, numai tema îi lipsește. Domnișoară, sunt obligat să vă notez cu un patru. Mă scuzați, dar nu m-am simțit prea bine. Plictisit, îi propun să caute o scuză mai interesantă. Îmi actualizez sistemul, rezolv unele probleme de securitate apărute în presă și mă setez la un nivel minimal de așteptare. Între timp, povestea ei devine prea interesantă și simt cum îmi crește nivelul de excitare. Mă abțin cu greu. Am rătăcit programul MyContainment, îl caut în grabă, o lumină roșie clipește insistent, apoi beznă.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus