25.09.2024
Eusebiu Cristian Toma
Alo, Luci, cf boss. Aa, te uiți peste facturile la gaz. Păi nu funcționam cu lemne? Ok, ai luat cazane moderne să ne dăm în rând cu lumea, mișto. Mie îmi merge bine. Azi numai rele am făcut. Am băgat vrajbă între doi băieți, și-au împărțit niște comentarii frontale pe fb, măcel a fost. Altul a suferit atât de mult că l-a prins nevastă-sa dându-i inimioare altei tipe, că a hotărât să-și pună capăt contului de insta. Mi-am făcut norma pe luna asta. Hai că tre' să-nchid, îmi crapă bateria. Iar și-a băgat dracu' coada.

Florentina Enache
Ia zi, iubi, te bagi? Unde, în ce? În ce vrei și încapi, dar mai detaliez eu până când ne vedem. Hopa, bună abordare; dar ce facem aci, o ardem aiurea în tramvai-mă rog, metrou, ca să nu pierdem timp cu preludiul sau asta e ideea ta de optimizare a relației? Cum ce facem? Sexting, desigur. Nu așa ne-am aprins reciproc? Pisi, eu intru pe economie că mai am cinșpe la sută baterie. Ține tu pasiunea vie. Apropo de vie, ia și niște vin. D'ăla roșu și bun, da? Nu te zgârci, scumpi, îți trimit acu' poze. Cu ce? Cu eticheta.

Elia Ghinescu
Pe vremea aceea locuiam într-o casă roz, pe țărm. În zori luam micul dejun și fugeam spre mare. Avea gust bun, ochii nu te usturau niciodată și puteai să te duci oriunde, fără a fi nevoit să înoți. Când ieșeam, luam de jos o scoică și o puneam la ureche ca să aud valurile. Dar de fiecare dată auzeam un glas care spunea mă numesc Ela, am zece ani și sunt moartă. Toate scoicile spuneau la fel. Iar vântul gemea ca un om suferind, care nu mai ajunge să moară. Atunci mă întorceam acasă, cu ploaia care îmi izbea pieptul.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus