05.10.2024
Ana-Maria Butuza
Comisarul Manea o privi bănuitor, evaluând-o atent din cap până-n picioare, ochii lui fixându-se asupra bustului evident sub tricoul ușor transparent. Gândurile îi alunecau spre întrebări indecente, dar se limită la cele protocolare: ce detalii vă amintiți despre agresor? Ea roti ochii: era îmbrăcat cu pantaloni scurți. Altceva? De culoare turcoaz. Și? Aveau tiv întărit, cusut cu albastru. Așa? Buzunare aplicate. Mai departe? Norocul său, avea fermoar la șliț. De ce noroc? Urăsc să mă chinui cu nasturii ăia mici.

Nicolae Popescu
Ami a purtat doar pantaloni toată clasa a 12-a. Prietena ei, Bia, ii spusese ca are gleznele groase. Cum groase? Așa, cam cât gambele. Îți zic prietenește asta. Fetele nu și-au mai vorbit o lună, până când s-au întâlnit în parc. Ami purta un șort mic: Paul crede că am picioare frumoase. Le-a văzut foarte de-aproape aseară. Mâine plecăm împreună la mare. Păi trebuia să mă văd eu cu el mâine. Nu vă mai vedeți. Mi-a spus că ai coapse full de celulită. Pune-ți pantaloni și caută-ți alt iubit. Îți zic prietenește asta.

Marian Bircea
A fost senzația serii, apariția ei a stârnit reacții normale bărbaților și invidia nedisimulată a femeilor. Ce succes fulminant, ce motive de bârfă și povești invidioase. Picioarele superbe în ciorapi de nailon, pantofii cu tocuri înalte, expuse nemilos privirilor. Ce mai calea-valea, avangardista ținută din noaptea de Revelion ar fi făcut-o să se simtă prințesa universului dacă nu ar fi fost iarna cu temperatură de minus 20, zăpadă înghețată bocnă, poteca în pantă acoperită cu gheață și, la capătul ei, latrina.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2024, grupul are 13.400 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus