06.10.2024
Monica Bologa
M-a orbit imediat ce am văzut-o dansând într-un club. Strălucirea ei mi-a eclipsat lumea. Mișcările ei ignorau gravitația și mă tulburau nefiresc. Mă excita de la distanță, recunosc. Atingea aerul cu palmele ca și cum mângâia tot Universul. Buzele cărnoase și ușor umede fredonau melodia de parcă-mi șoptea vorbe de-amor la urechea mea dreaptă. După acea noapte, am început să am probleme cu vederea. Oftalmologul mi-a spus că am ceva suspect pe retină, o lumină în formă de clepsidră care se mișcă lasciv.

George Dometi
Astrul zilei dogorea pe un cer flămând de nori. Razele incasabile se izbeau de cele două globuri de sticlă. Fetița termină de săpat via și acum pipăind, smulgea buruienile dintre cuiburile de castraveți împreună cu tataie-su, ce se târa cu ajutorul unei plăci cu rulmenți. Bătrânul rămăsese fără picioare în războiul Z și o ajuta, nu părea că se dă în lături de la muncă. Erau singuri. Toți ceilalți plecaseră din cauza Stingerii. Unii arși, alții orbi zăceau cu numele scrijelite pe cruci de lemn.

Yuka Brevi
Îl trezi țipătul unui vultur. Deschise ochii speriat și îi închise repede înapoi. Soarele îi păru mare, cât tot cerul. Trase aer în piept, încercă să-și amintească ce este cu el acolo. Da, eram în prima linie. Unde sunt ceilalți? Cu greu, se ridică în capul oaselor. Totul pustiu. Ici-colea câte un morman de carne, sfâșiat de animalele sălbatice. Mirosul oribil. Hoit. Vreau acasă, gândi cu lacrimi în ochi. La mine în sat, cu oile pe deal, la cosit, la horă. Mi-e dor să trăiesc simplu, să mă bucur de viață.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2024, grupul are 13.400 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus