12.10.2024
Monica Bologa
Chiriașul meu e un scriitor rebel cu vorbele la el. L-am avertizat că pe alocuri sunt pânze de păianjen pe care mi-e imposibil să le fac să dispară, că prin cutele celor două emisfere s-au impregnat amintiri și iubiri profunde, i-am explicat că toată știința din lobii frontali uneori mi-a fost inutilă. Emoții am destule. În fine, i-am spus că în creierul meu are tot ce-i trebuie pentru a păși într-o frumoasă aventură. Am semnat un contract de sapiosexualitate. Acum am parte de câte un orgasm mental în fiecare zi.

Adriana Patroi Miu
Îmi place: preț bun, zonă centrală, totul renovat. Azi am semnat actele. E ad litteram ca în anunț. Scria proprietarul: când faci duș simți aroma cetinii de brad, tot cerul e al tău. N-am înțeles sensul metaforic al frazei decât în momentul în care, la duș, a trebuit să scot capul pe geam pentru că altfel nu încăpeam. Pisica mea se plimbă fericită de colo-colo când mă vede umblând în 4 labe. Așa mi-a venit o idee. Am pus anunț pe olx: Închiriez mansardă pentru pisici. Rog seriozitate. Am primit-o pe a 13-a.

Arthur Ianoși
De vreo săptămână, mă primiseși cu chirie în inima ta. Adevărul este că din prima zi m-am simțit ca acasă. Deși erai în renovări, mi-ai dat o cameră, la parter, cu vedere spre lună, dar ți-am zis că vreau să văd toata casa. M-ai luat de mână și mi-ai arătat, în atrii și ventricule, ce urme lăsaseră vechii chiriași. Nu m-am speriat, chiar dacă pentru o clipă m-am simțit ca în Muzeul Relațiilor Distruse din Zagreb. Ți-am simțit pulsul pe încheietură și am zis duios: Te pot ajuta, dacă îmi promiți că mansarda dă spre soare.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2024, grupul are 13.400 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus