12.10.2024
Paul Dârvariu
Eu v-o închiriez da' nu garantez că v-ar fi de folos. E plină, ochi, cu bancuri porcoase, fantezii sexuale, nuduri în poziții indecente. Și versuri. Cumva, sonetele lui Shakespeare? Neeeh. Poezii licențioase de Păstorel, Pribeagu, Brumaru. Capodopere ale picturii universale? Și d'alea, doar că pe primul loc o să găsiți L'Origine du monde de Courbet. Ar mai fi și câteva chestii neinteresante: tabla înmulțirii, teorema lui Pitagora, teoria relativității, da' ce să faceți voi cu ele în ziua de azi?

Aurelian Țolescu
Îmi renovam garsoniera de la ultimul etaj, distrusă de cele 7 mâțe ale unei chiriașe cuminți și mă gândeam cum să găsesc altul. N-am terminat gândul că la ușă a bătut o femeie credibilă, cu ochi albaștri ireali și m-a rugat să-i închiriez. I-am dat cheia imediat și a doua zi s-a mutat cu iubitul și fetița. N-am mai avut liniște. Suna telefonul continuu cu reclamații de la vecini pentru apucăturile nebunei. După 18 luni la pușcărie pentru furt calificat, vrea să mă dea în judecată că nu mai are acces în garsonieră.

Camil Popescu
Închiriez mansardă. E situată la jumătatea distanței dintre mIRC și TikTok. Ideală pentru chiriași de vârsta a doua, care povestesc întâmplări din Kaufland și Mega, cum au scos cățelul la plimbare și ce-a făcut vecina de la trei, ce-a început să-i doară, la pachet cu remediile aferente, mai o bârfă, mai o chestie din care-au extras învățăminte, plus ia uite de la cine am primit cereri de prietenie azi, mai o melodie de pe timpuri, ce frumos și bine era. Bă, mă lași? Plec din valea asta a plângerii. Mă mut offline.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2024, grupul are 13.400 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus