13.10.2024
Gabriel Rusu
Vezi tu, în încăperea asta mulți și-au pierdut capul. Nina, studentă la psihologie, a fost găsită fără suflu. Criminaliștii au dedus că s-a izbit cu capul de pereți, până ce creierii i-au țâșnit pe podea. Apoi soții Popa, oameni de treabă, liniștiți. Într-o zi doamna și-a mărturisit dragostea pătimașă față de un prieten apropiat. Soțul i-a retezat capul cu un topor, apoi s-a spânzurat. Lumea spune că aici sălășluiește un spirit malefic. Privește-mă în ochi, chiar atât de rău par? Am cel mai mic preț din cartier.

Ina Moldoveanu
Tot pentru mansardă? Toți cu acte în regulă? Da, doamnă. Avem cv fiecăruia, au toți posibilitate de patru aconturi, recomandare de la șefi, certificat de sănătate, vaccinuri la zi, teste diferite, nu primim noi pe oricine. Chiria măcar e acceptabilă? Da, clar. 1.500 euro, pentru un cuib de vis. Chiar cuib este. L-am văzut acum. Doar că nici să depui un ou nu ai unde, că dormitorul e baie, bucătărie și sufragerie. Aveți și soț? Nu încăpeți. Doar dacă luați și mansarda vecinei. Pentru Cluj este un chilipir.

Dana Popescu
Dar vreau să miroasă a gogoși pudrate cu muuult zahăr. Și a flori de salcâm, și a socată. Iar pe măsuța din centru, a, nu v-am zis de măsuță, vreau să fie piesele de rummy, așezate pentru un joc pe etalate. De fapt, nu, lăsați că le așezăm noi. Mai vreau râsetele și fericirea primelor zile de vacanță și nopțile pierdute la povești, lângă tabla de rummy, cu gogoșile aburinde între noi, cum care noi, turma de copii care se strângea în curte de cum începea vara. Cum să nu puteți să mi le dați, în rai e totul posibil.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2024, grupul are 13.400 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus