14.10.2024
Răzvan Dițescu
Mă mut de colo-colo. Așa polițiștii nu mă mai hărțuiesc. La cinci ajung la St.Paul's. Oamenii-s mai darnici lângă catedrale. Bănuțul dat cerșetorului răscumpără păcate; așa au impresia. Aglomerația crește. Gulerele albe evadează din City. Sunt din ce în ce mai mulți, iar resursele din ce în ce mai puține. Pași grăbiți, priviri absente, pierdute-n gânduri. Îl zăresc. Gentlemanul cu parfum subtil de tabac și whisky vechi se apropie. Îmi întinde iar o bancnotă de 10 de lire. A păcătuit mult și azi.

Rozalia Cristea
Am tras de sertar. Erau mulți pe centimetru pătrat. Am vrut să-i număr. Erau pentru livrare, dar fugeau în toate părțile. Apar, cresc, se înmulțesc. Nu știu cu ce trăiesc și ce mănâncă, că nici eu n-am. Cred că de pe la vecini. Dar e o afacere nouă, bună și la modă. Ofer Blatta orientalis pentru făină. Sunt fără aditivi și conservanți. Cum să-i conserv, dacă nu pot să-i prind. Am ridicat oferta pe e-licitație, vând materie primă pentru făină, cu mențiunea: câți șvabi prindeți, atâția cumpărați. Am și e-facturare.

Anca Socaciu-Man
Ce este compasiunea, întrebă judecătorul. O cută adâncă de perplexitate îl făcu să rânjească subtil, fixând privirea departe, cu mintea în black-out. Imaginile traumelor suferite de un băiețel firav ce părea chiar el însuṣi îl făcură să tresare iar buza superioară începu să-i tremure vizibil. Repetați. Ce este compasiunea. Mii de oi sunt gazate, aruncate în gropi comune iar cele care nu mor sunt îngropate de vii. Asta înseamnă că nu mai suferă, o lume mai bună pentru toți. Egalitate ṣi sarmale.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2024, grupul are 13.400 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus