14.10.2024
Arthur Ianoși
Nu prea l-am avut la inimă pe tata. Pentru că nu prea dădea pe-acasă și când dădea, nu, nu ne bătea, doar venea să-și schimbe hainele. Eram mulți. L-am iertat fiindcă mi-a lăsat o cămașă. Acum sunt și eu tată. Avangardist de fel. În pas cu moda. Nu chiar, când mi-o ia ea înainte, când rămân eu înapoi. Țin minte că odată mi-am deschis doi nasturi de sus. Cămașa de la tata. Și mi-am suflecat mânecile. De două ori. În Decembrie. Ca să-mi bat copilul. I-am promis că nu o să-l părăsesc niciodată.

Cecilia Fofiu
Vacanța asta lucrez în schimburi la fabrica de biscuiți, cu scopul de-a aduna bani pentru sfârșitul sezonului estival. Trag la bandă, sortând rebuturi, vag atentă la șefu', un ăla mic, rău, burtos și unsuros. Stă adesea-n preajma mea, și-i simt privirea arzându-mi picioarele, apoi pleacă fudul, cu mâinile-n jeburile halatului. Dimineața asta mă trezesc cu el în spate în tramvaiul ticsit. Îmi suflă lipicios în ceafă, azi fac tabelul cu premiile, te abonezi? Mă-ntorc brusc, pocnindu-l cu cotu-n falcă. Neintenționat.

Cristian Nedelcu
Își iți căpșorul din nisip. Plaja strălucea sub razele argintii ale lunii. În stânga, pescăruși înfometați clănțăneau din ciocuri pregătindu-se de festin. În dreapta, vulturi pleșuvi își vânturau aripile anticipând atacul. Briza sărată îi aduse în nări mirosul oceanului, trezindu-i instinctul de supraviețuire. Porni împreună cu alte mii de surate în cursa vieții. Oare câte mici țestoase aveau să ajungă hrană pentru păsările flămânde, și câte aveau să-și găsească siguranța în valurile salvatoare?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2024, grupul are 13.400 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus