19.10.2024
Laura Stanciu
Au sosit informațiile. Misiunea începe peste trei luni. S-au selecționat cei mai buni soldați. Se pregătesc intens. S-au stabilit opt ore de antrenament pe zi. Efort aerob și anaerob. Li se verifică rezistența la somn, la foame și concentrarea în condiții extreme. Colaborăm cu o echipă de medici, biologi și parapsihologi, gata pentru o experiență unică. Vom avea, la final, un studiu de bază pentru următoarele acțiuni. O sută doi șoareci de câmp sunt gata să oprească invazia pisicilor marțiene.

Monica Ciurea
E seară. Ei sunt în bucătărie. Sporovăiesc. Noi stăm cuminți în dormitor. Ne jucăm Titirobil. Tata mănâncă murături. Fratele meu învârte titirezul. Mama râde zgomotos. Eu îndes o bilă pe nară. Tata e în maiou. Bila nu vrea să iasă. Fratele meu plânge. Mama apare. Eu spun că am o bilă în nas. Mă trezesc pe umărul tatei cu capul în jos. Fuge. Gâfâie. Repetă: Mâțule, trage aerul pe gură. Văd trotuare, străzi, ciment de spital. Ai nouă vieți, Mâțule, zice doctorul. Bila o aruncăm înapoi pe Marte. Tata strânge palma.

Adina Drag
Și-atunci am văzut-o. Era martie și din întuneric creștea un hambar cu lumină. Și-a rotit mai întâi capul. Pe miriștea ca o barbă țepoasă se stârnise vântul. Am simțit o limbă aspră pe mână și-o inimă care bătea mai aprig ca a mea. Printre norii care se înfulecau unul pe altul, se întrezărea o lună roșcată. Și-a răsucit șira spinării și s-a întins liberă lângă mine. Relaxează-te și tu un pic, ce naiba. Voi, oamenii, niște ciudați. Știu o poveste despre pisici care trăiesc pe altă lume, ți-o zic?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2024, grupul are 13.400 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus