19.10.2024
Titela Durnea
? Nu știu, puiule. Mami, dac-ar veni de pe Marte, m-ar învăța marțiana? Poate. Ai puțină răbdare să termin aici. Copila se mai foi puțin, își aranjă fustița, o luă în brațe pe Isa și-o legănă. Da' mami, mi-ai promis că anul ăsta. Simina, te-am rugat să ai răbdare să termin. Dar tu nu termini niciodată, mami. Tati la fel. Eu vreau doar să știu când voi primi pisica pe care mi-ați promis-o. Am înțeles că vine de departe, că ajunge greu. Vreau doar să am cu cine povesti. Puse păpușa în pătuț. Din cer, se auzi un miau.

Cecilia Fofiu
Ostenit, se pune-n iarba moale, apucă gresia și-ncepe să ascută lung, ritmic, lama coasei. Mai are jumătate de fânață, dar o așteaptă pe Uța la-ntors și se-ntinde puțin, cu ochii mijiți în zare. O vede cum suie sprinten și i se zbate inima-n piept de dragul ei. E frumoasă muierea lui. Îi aduce mâncare și apă și le așază încetuț pe merindar. Cu ochii-n sufletul ei, o ia zdravăn în brațe. Rușinos, soarele se trage după un nor din care, pe o rază stacojie, mii de mâțe aurii se rostogolesc torcând fuioare de simțiri.

Arthur Ianoși
Două avem, frumoase de pică. Cea mică, Ștefi, șoarecul casei, e mare iubitoare de animale. Ne-ar da la schimb, fără regrete, pe un câine și-o focă. Are ea un fel, așa, iubăcios. Când îl ia pe Ash în brațe, britishul familiei, îi ies ăstuia ochii din orbite de zici că îl forțează cineva să-și țină respirația. Cea mare, Catinca, ne-ar vinde la primul colț. Pe-o motocicletă. Bietul pisic, când le vede, se-ascunde după mine, implorându-mă să-l salvez. Pot jura că ieri l-am auzit vorbind. Vreau departe, vreau pe Marte.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2024, grupul are 13.400 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus