20.10.2024
Gyorgy Gyorfi-Deak
Flașnetarul rotea, rotea, rotea manivela. Muzica se răspândea veselă pe Corso. Domni și doamne, perechi elegante, se plimbau pe bulevard. Unii aruncau monede în pălăria muzicantului, alții cereau câte-o planetă. Papagalul cocoțat pe marginea cutiei cu bilete le căuta de dragoste. Era bun, se pricepea. Dar, pe măsură ce se însera, începu să scruteze bolta cerească. Când zări punctul arămiu ivit la orizont, se ascunse degrabă sub paltonul omului. Cârâi speriat. Răsărea Marte, planeta de unde vin pisicile.

Dan Banu
Nava de transport andocă la poarta 14. Aducea materiale și colete personale pentru lucrători, urmând să încarce minereu. Alec auzi primul mâța. Regimul socotise că doar bărbații puteau lucra pe Marte, în timp ce femeile pe Venus. Nicio dispoziție nu vorbea despre pisici. De la dna Smith către dnul Smith, citi Mark pe actul de însoțire. Ciudat, femeia a murit anul trecut. Mark dădu din umeri. Se aplecă și citi pe zgardă: nu-mi pare rău pentru nimic din ce-a fost, ci doar pentru ceea ce n-am fost.

Răzvan Drăgoi
Pisicile vinde pe Marte. Nu e clar ce vinde ele, cert este că o pisică este egală cu Sică x 3,14. Ca să vinzi pe Marte ceva, trebuie să iei SpeisEx-ul lui Elonie Muscă, făcând spațiostopul până la a doua. Prima e pe Lună. Aria planetei Marte este egală cu franțuzul ăla gras, Pierre pătrat, pentru că Flat Mars Society a demonstrat că este plată. Era o sferă, dar au vândut-o pisicile, pe bucăți. Pisicile - Vin de pe Marte, scuzați reclama la alcool, dar vinul marțian e minunat, vă face capul vid.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2024, grupul are 13.400 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus