22.10.2024
Andreea Mihaela Murariu Moldovanu
A mea nu a venit de pe Marte, ci din Păcurari. Mi-a trimis soțul o fotografie și m-a întrebat dacă nu o vreau. Aștepta răspunsul meu, același de vreo 6 ani: orice aduci în casă și are puls, ajunge în tigaie. Șoc și groază. Am răspuns: ba da. Nu a fost pregătit pentru asta și nici eu. Dar ochii ei au îngenuncheat și ultima mea urmă de rațiune, colții ei au perforat toți papucii de gumă, ghearele ei s-au ascuțit de canapelele noastre, iar nopțile sunt pline de partide de vânătoare. Ai venit acasă.

Sanda Vaideș
Sonda spațială a trimis primele imagini de pe Marte. Personalul NASA s-a-mbulzit spre ecrane, crezînd că sunt victime ale unei glume prin satelit, sau ale unei halucinații în masă. Planeta era populată de niște ființe cu mustăți, blană și patru labe. Trăiau în cutii de pantofi, coșuri de rufe, chiuvete și ghivece cu flori. La vederea Mars Reconnaissance Orbiter, nici n-au clipit. Unele s-au frecat de el, ridicîndu-i gradul de electricitate. S-au înregistrat o serie de sunete, care au umplut eterul cu un uriaș MIAU.

Magdalena Daminescu
Aiurea. Vin de la vecini, singura curte fără câini, pentru că oricât de multe povești drăguțe cu câini și pisici pupându-se în bot, vedeți pe Facebook, realitatea este că nu se suportă. Sunt moarte de foame, le hrănesc de două ori pe zi, apoi își fac coada colac și o șterg iar în vecini, se pisicesc pentru ei, niște trădătoare. Nunțile însă, tot la mine în curte le țin și mă delectează cu adevărate concerte în miez de noapte. Când apar cu puiuții după ele, mi se moaie inima și fug repede să mai cumpăr câteva conserve.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2024, grupul are 13.400 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus