22.10.2024
Dan Banu
Oh, Doamne, de unde vii, cine te-a adus pe Pământ, a întrebat-o el exaltat de frumusețea și delicatețea fetei. Vin de pe Marte, chicoti ea. Și să știi că după ce-ți voi sorbi tinerețea și bunătatea voi pleca așa cum am venit. Într-o zi mă voi muta într-un alt trup până când voi trece prin toate cele nouă vieți ale mele, a adăugat ea fără să mai zâmbească. Când se trezi, fata nu mai era. A căutat-o în zadar peste tot. La fereastră, o pisică albă, pufoasă, privea fluturii care se jucau în grădină.

Ana Maria Dobre-Nir
Dragă Erwin, las-o încolo de cutie. În timp ce voi dezbăteați dacă sunt vie sau moartă, eu am găsit o cale. Am văzut o mică gaură neagră și am sărit prin ea, alunecând printr-un tunel ciudat de lumină. Când am ieșit la capăt, m-am trezit pe Marte, care m-a primit cum a putut și ea, adică cu foarte puțin oxigen și multe radiații solare. Aș fi putut să-i explorez dunele misterioase, dar na. Unde dioxid de carbon e, viață nu e. De atunci, voi tot vă certați și într-un fel, încă mai exist în cutia ta. Miau paradoxal.

Cristina Daniela Dumitru-Pascal
Bărbații vin de pe Marte, femeile de pe Venus. Și animalele lor la fel. El o avea pe Cleo, o pisica maidaneză cu aere de panteră, eu pe Saphir, amărâtul meu de mastiff. Ne-am plăcut, am ieșit, am făcut sex în camere de hotel, să nu bruiem psihic animalele, apoi am mers la o cabană, să se cunoască. Saphir nici nu a băgat-o în seamă, dormita, Cleo, însă, nu scăpa nici o ocazie să îl irite. Un simplu lătrat a pus-o la colț fără drept de apel. Bineînțeles, nu am rămas împreună. Am auzit că ar fi ales una cu peștișor.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2024, grupul are 13.400 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus