03.01.2025
Mereu mă amuz de selecțiile și tipurile de topuri gândite de Deezer, soluția de streaming care mă ține captivă de peste un deceniu, oferind o calitate foarte bună a sunetului. Am parcurs cele mai ascultate, cele mai inedite piese, melodii unde aparent am fost "early adopter", împărțire pe săptămâni, luni și diverse criterii. Portofoliul, mai jos. Și portofoliul, ca și viața, aici.

Categoria: cu ce melodie a început anul
Pe lângă melodie, a început cu intenția de a finaliza un doctorat. Confirm toate caracteristicile de care știți: e dificil, transformă masiv, este imposibil și apoi posibil, este o conviețuire pasională cu impostori și ridicol, este devotament față de subiect, este suport și încurajare, și uneori poate chiar o exagerare în a depune efort. Se spune că pentru a obține unele lucruri, uneori trebuie să murim pentru ele. Cu un asemenea demers, cred că oricum murim un pic, sau cu siguranță metabolizăm niște demoni, limite și limitări. Am învins! Întreaga lucrare aici: Impactul demografiei asupra proceselor de HR sau pe scurt aici.

Categoria: câte melodii am ascultat
Peste o mie. În afară de muzică, se pare că cea mai constantă activitate am avut-o muncind. Disciplinat și organizat, într-un an dificil pentru cei care lucrăm în HR. Nu doar pentru noi. Anul 2025 se conturează în macrotrenduri în jurul unor teme esențiale legate de tehnologie, sustenabilitate, demografie și schimbări sociale. Probabil sustenabilitatea, transformarea digitală, schimbările demografice, conștientizarea sănătății mintale vor fi cuvintele cheie majore în 2025.

Categoria: ce trend am descoperit!
Nu este o descoperire per se, dar de mult visam și îmi doream să mă abonez la varianta imprimată a publicației The Gentlewoman, o revistă semestrială de lifestyle, modă și cultură, cunoscută pentru abordarea sa elegantă și minimalistă. Lansată în 2010, revista se concentrează pe portrete detaliate ale unor femei remarcabile din diverse domenii, combinând interviuri profunde cu o estetică vizuală sofisticată, cu un stil editorial care pune accent pe autenticitate, inteligență și un design curat, fiind apreciată pentru modul în care celebrează feminitatea contemporană într-un mod natural și inspirațional. Au și un newsletter, recomand!

Foto din revista The Gentlewomen

Ceea ce însă am descoperit este pauza. Odihna. Refacerea. Repausul. Cât de banal îmi suna. Sau cel puțin inutil. Sau subînțeles. Însă am inserat în disciplină, atenția la mâncat, mișcare și somn un repaus obligatoriu, cumva. M-a ajutat și un produs la care am visat și planificat mult, un smart ring: Oura. Odihna este epifania mea de 2024. Nu de a o lua mai încet neapărat, ceea ce uneori poate fi chiar o presiune, și o posibilă abordare despre asta chiar m-a preocupat: aici și aici. Dar de a face diverse pauze, și nu doar vara.

Categoria: câți artiști am ascultat și câți au constituit descoperiri noi!
Peste 600, din care 141 au fost descoperiri. Am ascultat cu plăcere multă muzică clasică și am descoperit timpi eliberați de la doctorat. Generosul LiterNet a găzduit timpii umpluți de cuvinte, iar genialul Black Rhino Radio a găzduit un flageolet. De fapt, mai multe, aici.

Categoria: ce urmează!
Nu știu:) Dar 2025 va însemna Festivalul Enescu. Și provocări comparabile în business, cu cele din acest an. Voi insera pauze, cu siguranță. Ceea ce vă doresc și vouă. Cu muzică în surdină. La mulți ani!

*
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2024 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2024), pe adresa [email protected]. Vă așteptăm cât aveți nevoie pentru a scrie. Suntem aici oricând ne scrieți. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2024. Vă rugăm să dați ștafeta mai departe, trimițând invitația prietenilor voștri. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus