25.01.2009
Dragobetele sau Valentine's Day sunt numele date sărbătorii iubirii. Unii le recunosc şi le aniversează, alţii nu. Noi vă invităm la un exerciţiu de imaginaţie, indiferent dacă vi se potrivesc sau nu obiceiurile specifice acestor zile.

Încearcă să îţi imaginezi o variantă proprie a felului în care ar trebui petrecută o zi a iubirii. O zi dincolo de clişee, oferte la pachet şi programări, fără legătură cu toropeala trecutului sau cu vârtejul viitorului. O zi în care nu te mai saturi de iubire. O zi în care mâine să fie departe.

Şi ca totul să fie şi mai interesant, alege un personaj dintr-o carte citită recent sau dintr-una clasică şi povesteşte cum şi-ar petrece acesta ziua îndrăgostiţilor. Poate să fie sensibil sau, dimpotrivă, cinic şi mizantrop. Poate să caute sau să fi găsit deja. Poate să fie cu inima înflorită sau cu ea în cioburi. Depinde de personaj. Şi depinde de tine.

E simplu şi e complicat. E complicat pentru că trebuie să îţi pui multe întrebări despre personaj, trebuie să îl înţelegi, trebuie să îi găseşti contexte în care are ce căuta. E simplu pentru că tu alegi personajul, e unul care te-a impresionat, pe care îl ştii de ceva vreme, cu care semeni sau de care te deosebeşti fundamental. Şi mai e simplu pentru că, pornind de la un număr fix de pagini ale unei cărţi, poţi fantaza aşa cum nu o poţi face cu un personaj real.

Pe scurt, ajută-ne să aflăm cum priveşte un personaj de carte iubirea prin ochii tăi!

Trimite povestea ta (în word, cu diacritice) pe adresa [email protected] până pe 24 februarie 2009. Noi vom avea grijă ca cele mai bune texte să apară pe LiterNet.

0 comentarii

Publicitate

Sus