15.10.2009
Eddie's site, octombrie 2009
O să-i vedem pe 20 octombrie 2009 la Sala Polivalentă. Doi bărboşi şi-un Beard care n-are barbă. Cântă de 40 de ani şi au lansat hit după hit. La finalul concertelor ridică oamenii în picioare. Iar una dintre melodiile cu care au contribuit la istoria rock-ului este Sharp Dressed Man. Să ne-nţelegem: ZZ Top nu au fost consideraţi niciodată nişte sex simboluri sau nişte icon-uri ale modei. Dar probabil că nimeni alţii nu au fost mai convingători ca ei atunci când au cântat despre cât de irezistibili sunt bărbaţii bogaţi şi bine îmbrăcaţi în faţa femeilor. Sau, în fine, a majorităţii acestora.

Într-un interviu din 1985 acordat revistei Spin, basistul Dusty Hill spunea că "a fi îmbrăcat mişto are legătură cu personalitatea ta. Dacă eşti pe-un motor, hainele din piele sunt cu adevărat potrivite. Dacă eşti un punk-rocker ar fi bine să te-mbraci ca un punker. Poţi fi îmbrăcat mişto sau nasol în orice fel, până la urmă. Totul e în capul tău. Dacă tu te simţi mişto, atunci eşti mişto". Videoclipul piesei este un sequel la un altul, al melodiei Gimme All Your Lovin' şi în care e prezentat un tip elegant dar foarte frustrat care are norocul de a întâlni trei puicuţe sexoase (în realitate modele Playboy) ce-l vor aduce pe calea cea bună şi-l vor face să se bucure din nou de viaţă.

Este prima piesă în care ZZ Top-iştii folosesc sintetizatoare. Împreună cu inconfundabilul sunet al chitarei lui Billy Gibbons, acestea dau trupei un sound nou dar deloc deranjant pentru fanii trupei. Dealtfel, Sharp Dressed Man face parte de pe albumul Eliminator, unul dintre puţinele care au vândut peste 10 milioane de copii în întreaga lume. Odată cu promovarea clipului pe MTV, trupa a câştigat o mulţime de noi fani, fascinaţi de cele trei elemente care definesc brand-ul ZZ Top: motoarele, femeile frumoase şi rock-ul de calitate.

Album: Eliminator (1983)
Loc atins în Top USA: 56
Loc atins în Top UK: 22

0 comentarii

Sus