03.01.2010
Gazeta Sporturilor, decembrie 2009
... scena de scînduri de la Costineşti, pentru care MTS a plătit 75.000 de euro, din bani publici. Rareori ajunge lemnul de pin negeluit la o asemenea cotă de piaţă şi rareori au miniştrii asemenea gusturi simple, aproape din topor.

... cătuşele de la mîinile lui Sorin Corpodean, de faţa uimită a lui Gheorghe Constantin, intrînd pe uşa DNA Piteşti şi trăgînd după el ultimul rest de credibilitate al arbitrajului românesc.

... demiterea lui Victor Piţurcă de la "naţională", deşi, în timp, vom rămîne cu impresia că s-a petrecut cu un an înainte, imediat după Euro 2008. Şi, tot ca un capriciu al memoriei, pe fostul selecţioner nu-l vom vedea altfel decît cu o mînă pe pachetul de ţigări. Ciudat!

... jucătorii Unirii Urziceni, plimbîndu-se "în civil" cu metroul prin Bucureşti, înaintea meciurilor de "acasă" din Ligă. O să ne amintim costumul de mătase al lui Dan Petrescu, cuminţenia lui după victoriile cu Rangers şi Sevilla, de parcă făcuse o poznă mai mare decît el.

... venirea lui Răzvan Lucescu pe banca "naţionalei", cu entuziasmul oricărui început, pe post de arme şi bagaje.

... Sorana Cîrstea, puştoaica radioasă pe zgura de la Roland Garros.

... Covaliu încurajîndu-şi băieţii pe planşă. O să ne amintim mai mult măştile, toate la fel, decît feţele campionilor mondiali la sabie Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Cosmin Hânceanu şi Tiberiu Dolniceanu.

... gestul deja familiar al lui Bute ridicînd centura.

... săritura Drăgulescu, perfectă ca o ideogramă chinezească. Sau ăsta a fost un déjà-vu?

... secunda de infern din meciul cu Spania. Nu ne vom aminti că "fetele au plîns toată noaptea în vestiar". Şi atît. Nici Radu Voina, nici Amariei, nici Gîlcă, nici Maier, nici Lecuşanu, nici căpitanul Vărzaru n-au căutat scuze sau consolare după Mondialul din China. Primul Mondial fără doamna Huţupan-Dinu.

Ce nu ne vom aminti din 2009 ştim foarte bine, nu mai merită pomenit. Lista e lungă, iar spaţiul în pagină e limitat.


PS: Inventarul anului 2009 şi / sau visele voastre pe 2010 le aşteptăm la [email protected] (în word, cu diacritice). Unele dintre cele primite vor fi publicate pe LiterNet.

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus