20.06.2010
Metafizic (din DEX): metodă de cunoaştere, opusă dialecticii, care consideră fenomenele izolate unele de altele şi neagă contradicţiile interne;

Exemple aplicate la Cupa Mondială (prin MetaLimbaj):

Despre Anglia:
Jabulani o fi el prost, dar intră în poartă; Anglia nu!...
Anglia-Algeria: Bloody Friday! (titluri în ziare din Italia)

Despre Franţa:
Franţa nu e declasată, e demolată de Domenech!...
Domenech are toate defectele din lume: pun pariu că şi supa o soarbe cu zgomot!...
Franţa e un dezastru: şi uite aşa, iese la iveală cealaltă Europă, cea de la periferie, cu Elveţia şi Slovenia...
Malouda nu a reuşit să-şi lungească gîtul cu cîţiva centrimetri pentru a lovi balonul cu capul...
Franţa nu reuşeşte să joace "toţi pentru unul şi unul pentru toţi", pentru că "rien ne va plus" (comentatori de la RAI)

Despre Germania:
Klose a ajuns la cota 49 de goluri, încă unul şi sînt 50...
Cacau, ca să obţină paşaportul german, a învăţat numele cancelarilor de la Adenauer la Kohl (comentatori de la SKY Italia)

Despre Spania:
E un mister de ce Del Bosque nu reuşeşte să-i convingă pe spanioli să nu cadă în capcana autocontemplaţiei, cu relativă încetinire a impulsurilor sistemului nervos central (comentator de la RAI care ţine cu Spania)
Aţi văzut cum a jucat Spania? 23 de şuturi în poartă şi nici un gol. Un şut de "mierda" al elveţienilor, un gol. (Interviu pe RAI cu un jurnalist spaniol îndîrjit)

Despre Mexic:
Echipa mexicană e divină, iar antrenorul nostru, Aguirre, a declarat că înainte de Cupa Mondială s-a inspirat citind biografia lui Emiliano Zapata. Dumnezeu e mexican, iar Aguirre e un revoluţionar. Mexicul merită să cîştige Cupa, dar n-o s-o cîştige, pentru că Dumnezeu e mexican, dar e de dreapta. (Interviu pe RAI cu un jurnalist mexican de stînga)

Despre Coreea (de Sus & de Jos):
Coreea de Sud a protestat pentru că televiziunea din Republica Populară Coreea de Nord transmite meciurile din Africa de Sud furînd semnalul de la vecini; cine ştie adresa de mail a lui Kim Jong-Il, să-i trimită nişte link-uri pe Internet, să se uite la meciuri în pace, ca să evităm un probabil conflict atomic. (Jurnalist italian expert în strategii de peacekeeping)

Despre Italia:
Buffon are hernie de disc; ce se întîmplă dacă Marchetti se accidentează, intră al treilea portar, De Sanctis, şi se accidentează şi el?... (fatalismo italiano)
În clinica în care a fost internat Buffon, se îngrijesc şi preşedintele sudafrican Zuma şi nenumăratele sale soţii...
Lippi nu era simpatic nici cînd era mic... (comentatori de la RAI)

Le Gros Clash

L'Equipe ne informează că Nicolas Anelka, atacant francez care joacă la Chelsea, s-ar fi certat cu antrenorul Domenech, în pauza meciului Franţa-Mexic, şi i-ar fi urlat "Va te faire enculer, sale fils de pute!" (N-ar fi fost nevoie, dar ziarele din Italia au tradus "Vai a farti fottere, lurido figlio di puttana!")
S-a născut un caz naţional: a intervenit celălalt Nicolas, Sarkozy, care a spus că Anelka s-a comportat în mod "inacceptabil"; a intervenit ministrul sportului, Madame Roselyne Bachelot, care a spus că Anelka ar trebui să-şi dea seama că reprezintă un model pentru tinerii francezi; a intervenit Federaţia Franceză de fotbal, care a decis să-l dea afară pe Anelka de la Cupa Mondială şi să-l trimită înapoi la Paris; a intervenit Căpitanul Cocoşului Galic, Patrice Evra, care a declarat:"Problema nu e Anelka, ci trădătorul care se ascunde printre noi în vestiar"...


Rezultatele meciurilor de sîmbătă:

Olanda-Japonia: 1-0; încet-încet, Lalelele "Orange" s-au calificat în faza a doua a Turneului. Golul lui Sneijder s-a născut dintr-o greşeală a portarului japonez Kawashima, o altă victimă a lui "Jabulani"... (Rezumatul meciului aici).

Ghana-Australia: 1-1; arbitrează italianul Roberto Rosetti (italienii sînt fericiţi); "The Socceroos" australieni rămîn în 10 oameni, dar se descurcă binişor. Ghanezul Boateng seamănă cu Bo Derek, pe negru... Portarul ghanez Kingston este şi el o victimă a epidemiei "Jabulani"; (cîţi sînt pînă acum?)... (Rezumatul meciului aici).

Camerun-Danemarca: 1-2; în sfîrşit, un meci spectaculos; două echipe imperfecte, care greşesc mult, alergînd frenetic de la o poartă la alta, ca două linii paralele care se întîlnesc la infinit (cînd de fapt nu le mai pasă nimic)... Gol al lui Eto'o (Internazionale Milano marchează mult în Cupa asta!), gol al lui Bendtner (care seamănă cu Simon Le Bon). Camerun se întoarce acasă, adică rămîne în Africa (The Lion Sleeps Tonight)... (Rezumatul meciului aici).

0 comentarii

Publicitate

Sus