Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Eseu  Sageata  carnetzELLE

Perez Hilton e un bou


Alex. Leo Şerban

06.09.2010
Elle
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
OK, nu vă spun nimic nou. Dar uite un reminder al conflictului care i-a opus - la Miss USA - pe Miss California (Carrie Prejean) şi pe über-bloggerul Perez Hilton (al cărui pseudonim, fireşte, e un omagiu la în-cîntătoarea Paris Hilton; de ce nu mă miră?); P.H. întreabă: Recent, statul Vermont a devenit al patrulea stat care a legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex. Crezi că exemplul său ar trebui urmat şi de alte state? C.P. (sintetizez): Cred că e fantastic că în SUA ai dreptul să alegi între căsătoriile cu persoane de acelaşi sex şi căsătoriile opuse, dar eu am fost crescută într-un mediu în care căsătoriile se fac între un bărbat şi o femeie. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar aşa am fost crescută şi asta e ceea ce cred.

Carrie P. a fost considerată "idioată" pentru că a folosit formula "opposite marriages", dar aceasta nu era decît varianta prescurtată a sintagmei "opposite sex marriages" - căsătorii între persoane de sexe opuse. Este însă evident că nu formularea a "dizgraţiat-o", ci însuşi conţinutul scurtului său răspuns: într-o ţară în care corectitudinea politică a devenit o sectă virulentă şi în faţa unui individ care s-a autoerijat în "apostolul" spurcat la gură al noii "religii" (cu blogul propriu în chip de biblie şi pistol), o tînără frumoasă a avut curajul de a spune, politicos, exact ce gîndea...

Scandalos, nu-i aşa?

Perez H. şi-a creat o faimă sulfuroasă făcînd outing vedetelor gay din showbiz - şi, în general, fiind un fel de OTV bloggeristic al Americii. Vedetele au învăţat să se teamă de el, aşa încît Perez a ajuns - prin tupeu şi şantaj mai mult sau mai puţin la vedere - acolo unde şi-a dorit şi unde nici "charisma" sa (absolut inexistentă), nici alte calităţi perceptibile nu l-ar fi cocoţat: în top. Nu trebuie să-l priveşti de două ori (sau, şi mai rău, să citeşti ce scrie pe blog) pentru a vedea că nu e decît un redneck crescut într-o cultură a kitschului, a sclipiciului şi a "succesurilor".

Dar apartenenţa (nu doar declarată, ci chiar trîmbiţată) la o minoritate foarte vocală l-au transformat în vîrful de lance al unui curent de opinie care predică toleranţa într-un mod original: prin intoleranţă la orice părere contrară! Punînd-o cu faţa la zid pe Miss California, Perez H. a dovedit nu doar că nu "ai dreptul să alegi" (un stil de viaţă sau altul), ci şi că - atunci cînd invoci bunul-simţ şi valorile majorităţii - rişti să zbori, fără explicaţii, dintr-un concurs...

E clar: Perez Hilton e un bou. Dar Miss California nu e o "vacă". Sau, dacă doar vacile au ajuns să aibă dreptate, daţi-mi voie să fiu - întru totul - de partea lor.
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică


Spacer Spacer