10.09.2019
Cu cât cred că ştiu mai multe, cu atât îmi dau seama că nu e chiar aşa.

Mă gândesc, spre exemplu, la bărbierit.

Aveam idee despre uleiul de bărbierit, dar credeam, greşit fireşte, că e bun doar pentru bărbieritul electric. Când am citit mai mult, am aflat cu surprindere că e folosit pentru a crea un strat de amortizare între lamă şi piele.

Am căutat un prieten să-l întreb ce ştie despre asta. "Da, există, am primit şi eu cadou unul, dar l-am aruncat fără să-l încerc, mi-e scârbă să mă dau cu grăsime pe faţă", mi-a tăiat el entuziasmul.

Dar curiozitatea mi-a revenit repede, aşa că am zis că aş putea încerca experienţa. Mi-am zis să nu cumpăr însă un ulei special, să folosesc ce am. A doua zi de dimineaţă m-am dus la bucătărie, am deschis sticla cu ulei de măsline, mi-am turnat puţin în palmă, şi mi l-am întins pe faţă. Miroseam un pic a salată, dar nu mi s-a părut prea grav. M-am întors apoi la baie, şi m-am săpunit bine cu pămătuful. Ce a urmat a fost cel mai lin bărbierit pe care l-am avut vreodată. Nici o usturime, nici o tăietură, lama a alunecat pe piele fără să-mi irite nici măcar porţiunile sensibile de pe gât, unde am de ceva timp urmele unghiilor Radei.

De atunci folosesc neîntrerupt ulei la bărbierit. Nu trebuie să fie neapărat de măsline ca să mă simt ca un zeu grec, poate fi şi de porumb sau floarea soarelui, sau de orice altceva, dar neapărat presat la rece. Poate o să încerc şi unul special de bărbierit, dar nu cred să fie mare diferenţă, poate doar de preţ.

Cu sau fără ulei, de fiecare dată când mă bărbieresc mă gândesc însă la Un chien andalou. De asta n-am folosit niciodată briciul.

(Bucureşti, septembrie 2019)

1 comentariu

  • thanks
    Paul Pacurar, 27.09.2019, 10:28

    super,
    am sa inerc si eu; eu il incercam din lipsa de aftershave, dar abia dupa. Aftershave nu folosesc aproape niciodata, in schimb momentan folosesc doar "apa de lavanda"

Publicitate

Sus