31.12.2019
Activitatea actorilor este, în Sine, plină de neprevăzut, însă 2019 mi-a adus reîntâlnirea cu oameni valoroşi din trecutul meu profesional, aşadar pot spune că a fost un rezultat al celor petrecute în anii anteriori. Sunt bucuroasă pentru asta. Este un an despre care pot spune cu încredere că a adus Şansă.

Prima reîntâlnire a fost chiar în ianuarie, când am început repetiţiile pentru Contesa, în regia lui Dan Tudor. Spectacolul şi-a concretizat importanţa în parcursul meu din acest an, în momentul când am fost propusă în programul 10 pentru Film la TIFF, 2019. Sună foarte bine, îmi place melodia acestui titlu de program! Am fost propusă de Cătălin Dordea, un profesionist în castingul de film, care cunoaşte bine istoricul meu cu shortlist-urile pentru diverse roluri în diverse filme.

O să vă povestesc un moment care mi s-a părut foarte frumos. Eu am aflat direct că am fost selectată între cei 10, fără să mi se spună vreodată că am fost propusă, cum se procedează în mod obişnuit. Cătălin nu a vrut, probabil, să fiu dezamăgită în cazul în care nu voi fi selectată. Oricum, el ştia că indiferent ce aş avea de făcut, voi face astfel încât să fiu prezentă la Cluj în perioada TIFF-ului. Chiar a fost o surpriză! Mi-a picat la suflet această întâmplare, şi tot ce a urmat după. A fost minunat. Mi-a plăcut să fiu la TIFF în această calitate, a fost distractiv, uneori contra cronometru, m-am reîntâlnit cu mulţi oameni din domeniu, pe care nu îi mai văzusem de mult timp, am cunoscut oameni. Noi, cei zece, ne-am bucurat să fim acolo împreună, jucând rol de staruri.

Apoi a venit liniştea din vacanţă. O vacanţă prea lungă! Adesea spun că abia aştept să am timp liber şi când vine sufăr de lipsă de importanţă! Zic astfel pentru că îmi place să mă ironizez în ultimii ani. Mă mândresc că în sfârşit nu mă mai iau aşa de în serios!

Pe plan personal mi-am delimitat destul de limpede priorităţile şi am făcut o selecţie printre persoanele care mă înconjoară, am hotărât pentru mine că voi alege calitatea relaţiilor, legăturile care nu sunt toxice în niciun fel. Simt un pic presiunea timpului, de aceea vreau să fie de calitate.

Odată cu toamna, am intrat într-o redescoperire a mea ca trainer de teatru. Tot timpul am ştiut că o fac cu plăcere dar acum am găsit mai multe răspunsuri şi motivaţii personale în acest lucru.

Finalul de an 2019 a adus câteva noi colaborări, printre care cea cu regizorul Jamil Hendi, pentru un serial cu umor şi candoare, 2 băieţi şi Martha. Sperăm că pe termen lung. Şi o altă despre care veţi auzi mai multe în prima parte din 2020, pe teatru de această dată.

Vă doresc să aveţi un an nou bun şi surprinzător! Ne vedem la teatru!

*
Aşteptăm topurile amintirilor voastre din anul 2019 în word, cu diacritice, pe adresa [email protected], până pe 15 ianuarie 2020. Mai multe detalii despre acest fel de top aici, într-o invitaţie făcută în 2008, dar rămasă încă valabilă. (Redacţia LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus