11.02.2020
Cât de greu poate fi să mă apuc serios de treabă? Se pare că destul de greu, din moment ce tot amân, chiar dacă îmi fac planuri, îmi notez idei, iar creierul îmi funcţionează şi în somn - spre dimineaţă tot mai des visez poveşti complexe, cu multe personaje.

Cu toate astea, când vine vremea, mă tot învârtesc în jurul mesei fără să mă aşez o dată să încep să scriu. Ce scuze îmi găsesc? Întâi că îmi mai trebuie timp ca să-mi cristalizez ideile, apoi că nu m-am decis încă asupra tonului potrivit, că nu ştiu dacă e bine să folosesc persoana întâi, dacă trebuie să dau sau nu nume proprii, şi dacă da, care.

Când în fine încep, sunt inhibat de pagina albă, care din cauza asta rămâne aşa multă vreme, albă. Iar când începe să se umple, textul o ia dintr-o dată razna, observ cum mintea mă duce înspre o cu totul altă direcţie decât cea spre care mă îndreptam, şi la care mă gândisem iniţial.

Oare asta să fie? Să mă tem să nu scormonesc prea adânc în memorie, şi astfel să ajung să descopăr lucruri ascunse la care nu vreau să mă gândesc, adevăruri incomode pe care prefer să nu le ştiu, fapte sau gânduri inavuabile pe care nu vreau să le recunosc?

(Bucureşti, februarie 2020)

0 comentarii

Publicitate

Sus