13.06.2020
O istorie celebră din "O mie şi una de nopţi" spune că un om din Cairo visează că norocul lui se află în Persia, la Ispahan. Bărbatul ajunge cu greu la Ispahan, adoarme în curtea unei moschei, este arestat şi snopit în bătaie. Cînd îşi revine, anchetat de un ofiţer, îi povesteşte acestuia visul, iar ofiţerul, rîzînd, îi relatează egipteanului un vis de necrezut despre casa din Cairo unde se găseşte o comoară, sub un izvor.

Eliberat, omul nostru se întoarce acasă şi dezgroapă comoara. Casa visată de ofiţer era chiar a bărbatului care a visat. Descoperirea comorii presupune întîi un vis crezut de visător. Norocul are o adresă vagă. Nu se ştie în care loc din Ispahan s-ar afla, iar omul nostru adoarme la întîmplare şi e pedepsit crunt de reprezentanţii legii. În fapt, a ajuns în prezenţa celui de-al doilea visător, care îl îndrumă pe erou fără să vrea.


text: Şerban Anghelescu | foto: Ernest Bernea | intervenţie grafică: Ruxandra Grigorescu

***
#CasaDe_aCasa | Istorii din loc în loc, la un loc este o campanie online de colectare a unor istorii despre locuire ce se vor constitui într-o arhivă. Fiecare dintre noi are poveşti ale locuirii în propria casă ori aiurea. Trimite pe adresa [email protected] o poveste şi o imagine (foto, colaj sau elemente vizuale) care să o ilustreze. Adaugă şi câteva cuvinte despre tine sau ataşază un link către website-ul personal / pagina de instagram sau facebook. Contribuţia ta va fi parte din Arhiva Timpului Prezent şi din rubrica casa de-a casa de pe LiterNet.

0 comentarii

Publicitate

Sus