14.05.2005
Joi, 12 mai 2005

N-are rost să povestesc acum de-a mărunţelul ce-am făcut între timp. Întîmplările ar putea fi trecute la categoria "probleme tehnice". Cu accesul meu la site, cu serviciul. Am fost în service o perioadă. M-am rezolvat.

Dacă băieţii de la www.reea.net mi-au oferit o casă virtuală, cei de la www.neomedia.ro mi-au dat un laptop. Ca să-mi port casa în spate. Ca să ma conectez la Internet fără probleme. La sediul lor. Cu laptopul în rucsac, calc o ţîră mai cu importanţă pe stradă. În tramvai, trag cu coada ochiului la vecinul de scaun şi-l privesc cu îngăduinţă. Îmi vine să-i dau cu cotul şi să-i zic: "Nici nu bănuiai că stai lîngă un tip cu laptop, nu-i aşa?!". Spălatul laptop-ului, seara, a devenit una dintre preocuparile mele favorite. Acum să nu creadă cineva că-s aşa de primitiv încît să-l spăl la duş. Nu. Cu vată şi spirt, pe masa din bucătărie.

În casa mea şi a Ralucăi n-am dovedit să trag conexiune Internet, pentru simplu motiv că eu, bărbat descurcăreţ, nu ştiu cum se cheamă adresa la care stăm. Pe bloc, la intrare, nu scrie, aşa că ar trebui să caut nu-ş-ce contract de închiriere. Apoi să găsesc adresa celor de la cablu, să fac nişte cereri etc. Prea complicat. Oricum, zilele astea o să rezolv problema. Numai să-mi treacă greaţa de formalităţile presupuse de calcularea impozitului pe venit global. Şi totodată - să nu uit - mă voi înscrie şi la şcoala de şoferi.

După ce-am părăsit punctul de lucru al băieţilor de la www.polirom.ro, m-am trezit într-un birou al Editurii Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. N-avem încă site, dar e treaba mea să-l fac. Aştept calculatorul SF pe care l-am comandat. Mi-a fost aprobat de Senat, e şi o firmă care a cîştigat licitaţia. Numai să mi-l aducă. E pe drum şi conexiunea Internet. Mai precis, peste drum, de unde urmează să fie tras un fir pînă la fereastra mea.

0 comentarii

Publicitate

Sus