18.04.2021

Scriu. Scriu? Eu scriu? Nu: ies, mă expun ca să se scrie, ca să provoc scris, ca "lucrurile" să înceapă să se de-scrie (să poată fi descrise, dar şi să nu mai fie "scrise", adică intangibile, să poată fi re-scrise) singure, ca să mă expun necesităţii hazardului obiectiv din spaţiul public (spaţiul, tot spaţiul e public, spaţiu de publicitate şi al publicării în care scriem împreună) ca spaţiu al întîlnirii, al scrierii, scriem întotdeauna deci "împreună", "la întîlnire", afară, din nenumărate ciocniri (clinamen) şi (micro)atracţii cosmice este scrisul, încing, doar, hazardul, încălzesc cîmpul, accelerez şi intensific posibilităţile de întîlnire, de scris, le oblig, le forţez să se manifeste şi să se întîmple, fără a le putea însă pre-vedea. Experienţe nu pot avea loc decît în scris, ca scris "obiectiv", în afară. "Depun" scris ca să provoace şi să fie afectat, să fie (tocmai) scris, scriu ca să se scrie peste, în scrisul meu, cu el, pe el.

Scrisul ca expunere la gîndire, la producerea gîndirii. Nu mă exprim, mă expun. Ies la/în gîndire.

Scriu ca să aflu, ca să materializez, ca să produc simptomele-document care nu există, nu sînt date, ci trebuie provocate prin ieşirea în mediu, în (la) cîmp, ca interacţiune: ca efecte care în felul acesta să se divulge, să facă se se manifeste, să tragă afară, la vedere, nişte cauze, cauzele, să le facă se autodenunţe. Scris propriu ca nadă, capcană: na, dă! Ceea ce înseamnă că pot şi pieri, că pot fi muşcat, înghiţit chiar, şters ca scris. Altfel nimic nu se scrie, nu există scris.

De-asta scriu şi de-asta scriu aşa, făcînd să se (de-)scrie: ca să gîndesc afară, şi apoi să văd, să pot să citesc. Provoc, clinic, boala, o materializez de-potenţializînd-o şi de-potenţînd-o, "simulez" "artificial" pe propriul corp însă, cu mine în-afară, la risc, în aerul, mediul tare sau toxic.

Nimic dualist-anterior de povestit, de ex-primat de-presiv: scrisul se întîmplă acum, aici, şi tocmai aceasta este povestea. Vino şi tu, scrie şi tu, vino şi tu la joacă, la scris, să scriem. Aşa cum scindarea producţie/consum este falsă şi falsificantă, aşa este şi scindarea creaţie/receptare: creatoare de falsă înţelegere. Nu există consum, nu există receptare: nu există decît producţie şi creaţie împreună, însă afară, într-un loc străin şi riscant al împreună-expunerii care e, tocmai, scrisul (loc a-topic nou), ca scris: prin noi, unii pe alţii, către încă alţii - sau către altceva. Nici emiţători-producători, nici receptori-consumatori: victime ritualice, a scrie înseamnă, poate, sacrificial, a deveni mediu, canale ale unor circulaţii sangvine şi aerisiri care se cer, nano-holistic, menţinute în act, ca atare. Trebuie să scrii, trebuie să scriem. Altfel de ce am fi carne? Că vrem sau nu, că putem să admitem sau nu, în colonie penitenciară e scrisul, se scrie: pe viu, pe noi înşine, de către ("prin") alţii.

Afară, pe piele, în carne: ca, tocmai, carne.

Gîndesc afară. Scriu ca să gîndesc afară, la întîlnire, ca spaţiu, în timp: gîndire-spaţiu definind timp. Scriu ca să se poată scrie şi să se poată citi.

0 comentarii

Publicitate

Sus