25.12.2021
Ioana și Andrei o așteaptă pe bunica lor. Nu sunt deloc încântați că vine pentru că insistă să le zică povești care nu au nici o legătură cu Crăciunul. Că nu îi lasă să decoreze bradul e de înțeles, pentru că nu au unul. Dar bunica nu îi lasă să decoreze nici măcar casa!

Bunica e mama tatălui, iar el a încercat să o facă să nu se bage, dar n-are rost. Sosește și imediat strigă:
- Bună, copii! Sus în camera voastră, să vă spun povești!
Ioana și Andrei completează în gând: "care nu au nici o legătură cu Crăciunul!", dar vocile lor răspund doar, deloc bucuroase:
- Bună, bunico!

https://www.deviantart.com/blackrozepetal/art/Front-kick-animation-560299497

Au urcat în camera lor și s-au așezat în pat. Iar bunica a început să istorisească poveștile ei (care nu au legătură... dar asta ați înțeles deja).

În timpul acesta, Moș Crăciun termină de citit lista copiilor cuminți. Elfii îl ascultă.


https://www.pngall.com/santa-claus-png/download/58605

- Tom nu a fost cuminte anul trecut, dar anul acesta a fost foarte cumințel, așa că o să primească un cadou mare. Ioana și Andrei au fost cuminți mereu și și-au primit cadourile meritate în toate Crăciunurile. Dar niciodată nu împodobesc casa. Și nu au nici brad. Hmmmm!

Moș Crăciun se uită la ceas.
- E timpul! Mulțumesc, dragii mei elfi, ați făcut niște cadouri minunate.

Moș Crăciun ia sacul cu cadouri și se urcă în sania trasă de renii magici. Zboară din casă în casă și pune cadouri sub brazi.

Când ajunge la casa Ioanei și a lui Andrei, vede că nici de data asta nu-au decorat casa și că nu au nici brad sub care să pună cadourile. Știe că nu e vina lor, că în niciun Crăciun bunica nu îi lasă, așa că de obicei pune cadourile pe podea. Dar anul acesta procedează diferit! Nici de data asta nimeni nu îi aude pașii.

Moș Crăciun vizitează multe case, iar cadourile din sac se împuținează. În cele din urmă sacul se golește. Așa că se întoarce acasă și le povestește elfilor cum a fost călătoria.
- Anul acesta renii au fost rapizii, așa că am terminat repede. Ioana și Andrei nu au pregătit brad nici anul ăsta, dar nu am procedat ca de obicei.

Elfii erau la fel de curioși ca tine să știe ce a făcut Moș Crăciun.
- Veți afla, vă rog să aveți răbdare.
Elfii l-au ascultat.


https://www.freepngimg.com/png/61509-claus-duende-elf-christmas-santa-free-transparent-image-hd

E dimineață, iar Ioana și Andrei se trezesc mult mai devreme decât de obicei. Se întreabă dacă Moșul a vizitat o casă neîmpodobită și fără brad, ca a lor. Coboară scările și... au o surpriză.

În mijlocul camerei e un brad mare și împodobit cu globuri nemaivăzute. Și, desigur, luminițe frumoase și colorate. Și cadouri frumos împachetate sub el.


http://holly.vefblog.net/101.html

- MOȘ CRĂCIUN?! au strigat copiii.
- El a făcut asta? a întrebat Andrei.
- Da, răspunse Ioana. Citește bilețelul acesta!



- Super! a spus Andrei. Desfacem cadourile?
- Cum să nu? a răspuns Ioana.


https://pixabay.com/illustrations/kid-happy-boy-hair-smiling-smile-2480291 / https://www.flickr.com/photos/100852599@N08/13698767065

Iar copiii au început să desfacă minunatele cadouri de sub bradul împodobit.

Andrei desfăcu un pachet albastru ca cerul nopții, cu stele albe ca laptele pe el, în care găsi un trenuleț și niște soldăței. Moș Crăciun îi adusese și o pereche de mănuși albastre ca cerul senin și călduroase. Era exact ce își dorise.

Ioana era la fel de fericită, căci primise o brățară cu mărgele de aur și de argint, o pereche de mănuși roz cu câte o fundiță argintie și ghete albe ca zăpada care aveau catifea pe dinăuntru.

Andrei și Ioana săreau fericiți pe lângă brad, cântând O, brad frumos! până obosiră.

Părinții și bunica lor îi priveau cu zâmbet în ochi. Toți s-au gândit "Crăciunul aduce multe bucurii copiilor!''. Iar bunica a primit pentru Crăciunul viitor o serie de povești noi (care au legătură cu Crăciunul) și dorința de a împodobi bradul și casa alături de nepoții ei.



*
Așteptăm poveștile voastre de și despre Crăciun în word, cu diacritice, pe adresa [email protected], până pe 26 decembrie. Mai multe detalii despre poveștile pe care ni le puteți trimite aici. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Publicitate

Sus