29.12.2021
În viața mea nu m-am înjurat cu atâția oameni ca în anul ăsta. Și da, a fost o problemă. A mea.

***

E iarna de început a lui 2021, iar eu mă înjur cu un domn care mătură pista de biciclete. Sunt pe bicicletă, e 8 dimineața și port mască. Când trec pe lângă el urlă către mine. De ce porți masca aia pe față când mergi pe bicicletă, proasta dracu'? Plec cu demnitate după ce mă răzbun urlând mai tare ca el. Mă gândesc tot drumul dacă nu cumva are dreptate. Nu cu proasta dracu'. Cu masca. Știu că n-am cum să dau mai departe niciun virus. Știu că sunt singură pe bicicletă. Știu că probabil o port de frig și pentru că așa e legea acum în ianuarie. DAR CU CE TE AFECTEAZĂ PE TINE CĂ PORT EU MASCĂ, ANALFABETU' DRACU'?!?

E primăvara lui 2021 și mă înjur la o terasă cu un om apropiat. Se laudă că a găsit pe OLX certificat de vaccinare fals. E 100 de euro, n-are bani și job de vreun an din cauza pandemiei, poate se împrumută. Oricum e mai bine decât să-i injecteze "ăia" nu știu ce. Oricum n-are chef să poarte discuția asta cu mine. Oricum nu înțeleg nimic și nici nu m-am uitat la video-urile pe care mi le-a dat pe whatsapp. Plec acasă, îi găsesc scuze. Nu știe engleză, deci nu poate citi prea multe surse, trece și printr-o perioadă, se învârte în cercuri de antivaxxeri, eu tind să devin foarte agresivă în discuții și poate nu știu să explic. DAR CUM SĂ TE GÂNDEȘTI MĂCAR SĂ FACI ASTA, IMPOSTORU' DRACU?!?

E vară în 2021 și mă înjur pe Facebook cu o necunoscută din SUA. Eu scriu la 3 după amiaza, ea îmi răspunde la 4 dimineața. Am comentat la postarea prietenului ei că să îți pui o poză cu tine în spatele unui gard de sârmă ghimpată plângându-te că ești discriminat pentru că nu te vaccinezi e un PR stunt de prost gust. Îmi scrie că sunt a fucking soulless cunt și că să go bully someone else. Nu mai răspund. E 4 dimineața, n-am chef, nici nu-i cunosc pe oamenii ăștia. Trebuia să fi dat unfriend și să uit, sunt cretină, sunt un bully nenecesar. DAR CUM SĂ ÎNJURI ÎN HALUL ĂSTA ÎN PIZDA MĂ-TII DE ISTERICA DRACU'?!?

E toamna lui 2021 și mă înjur la telefon cu o veche cunoștință. Cu luni în urmă nu găsise timp să se vaccineze, acum e luptător împotriva sistemului opresiv, iar oamenii care mor în spitale sunt victime colaterale în lupta lui pentru libertate. Eu îi zic că e responsabil moral de moartea lor. El îmi închide telefonul. N-am nicio remușcare. ÎMI PARE RĂU ȘI CĂ TE-AM CUNOSCUT VREODATĂ, MORȚII MĂ-TII DE EGOISTU' DRACU'!

***

E iarna de final a lui 2021. E gata cu anul ăsta și n-o să mai fie niciodată.

Într-un film cu happy end, într-un montaj cu muzică mișto, suntem toți, ăștia care ne-am înjurat unul pe altul, în casele noastre, liniștiți, împărtășind iubirea și spiritul încă unui an căruia i-am supraviețuit cu demnitate, promițându-ne că vom fi mai buni, mai toleranți, mai frumoși.

Într-un film cu happy end am uitat cu toții că am consumat un an întreg ca să fim proști, aroganți, egoiști, analfabeți funcțional, fucking cunts, penibili, isterici, ipocriți, soșocari, botnițari, antivaxxeri, wifebeaterși, nefutute, poponari, feminizde, troli, idioți, spălați pe creier, cepefiști, maneliști, intelectuali... Într-un film cu happy end ne propunem să tăcem un pic cu toții. Și tăcem.

În realitate, însă, lumea se închide din nou. Școlile sunt online. Business-urile dau faliment. Teatrele dispar. Noi rămânem în case. La tastatură. Pe Zoom. Pe Facebook. Omicron pornește o nouă zi a cârtiței. Și undeva nu foarte departe de aici, Rusia se pregătește de război. Iar noi ne înjurăm pe Facebook despre ce bun sau prost e Don't Look Up!

N-am înțeles nimic din anul ăsta. Nici eu. Nici mulți. Proștii dracu'.



*
Așteptăm topurile amintirilor voastre din anul 2021 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2021), pe adresa [email protected], până pe 25 ianuarie 2022. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2021. (Redacția LiterNet)

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus