16.02.2022
Coronavirusul a stăpânit planeta timp de doi ani. A reușit să se plieze foarte bine pe neîncrederea deja instalată după instaurarea fake news-ului ca sursă de știre, dar și ca formă principală de informare. Click bait-ul folosit inconștient pe vremea OTV-ului lui Diaconescu devine headline pentru cele mai serioase televiziuni de știri, nu doar din România, ba chiar din lume. După doi ani de dușuri scoțiene, începând cu "spălatul pe mâini ne salvează", "masca ne salvează", "imunizarea în masă ne salvează", "vaccinul de salvează", "pass-ul sanitar ne salvează", "certificatele UE ne salvează", am ajuns în sfârșit la adevărul dubitabil că niciunul nu ne apără, dar ne dă șansa să facem o formă mai ușoară. La final de an apar primele declarații oficiale cum că după varianta Omicron, pandemia obosită se îndreaptă spre final. Țări curajoase încep să declare că renunță la orice restricții, iar în Danemarca ziua de 31 ianuarie 2022 devine sărbătoarea națională a recăpătării drepturilor pierdute. Exact când planeta începe să se pregătească de întoarcerea la normalitate, apare spectrul războiului din Ucraina.

Cât de proști putem fi noi ca specie, și aici mă refer la cei gânditori, care populează planeta, să ne pregătim de război, tocmai atunci când apar semnele de relaxare? Dar pandemia nu s-a terminat. Atunci cum o să fie războiul ăsta? Cu mască? Fără mască? O să se păstreze distanța în tranșee? O să ai voie să-ți omori inamicul de la mai puțin de 1,5 metri? O să trebuiască să te speli pe mâini după fiecare glonț tras? În trusa lui mică de infanterie, soldatul o să aibă și dezinfectant? Înaintea invaziei, o să se ceară obligatoriu teste PCR sau o să se accepte și testele rapide? Rușii o să completeze formularul ăla pe care fiecare țară i-l cere, plf.ucraina.gov? Și, dacă un soldat se îmbolnăvește, se carantinează în unitate, alături de toți contacții lui? Americanii vor trimite trupe în Europa doar cu EU Digital Covid Certificate? Booster-ul e obligatoriu sau nu?

În pandemie ni se spunea că fiecare infectat, dacă nu se protejează, testează sau vaccinează, poate îmbolnăvi zece contacți. Lumea s-a împărțit în două, invocând drepturi pierdute și apelând la grija pentru aproapele lui, dar nimeni nu mai comentează acum că un singur individ cu o mitralieră poate ucide mai multe persoane decât poate contamina un asimptomatic.

Lumea e clar dată peste cap. Și asta este încă o dovadă că pandemia ne-a făcut mai egoiști decât eram. Parcă acum gândim din Eminescu: "eu îmi apăr sărăcia și nevoile și NEAMUL." Gândim ca NAȚIE, nu ca SPECIE, și asta se vede cel mai tare acum, în prag de război. Dacă întreaga populație a planetei nu va începe să cugete la viitor ca specie, nu mai avem nicio scăpare. De fapt, ar mai fi una. Să ne atace extratereștrii. Adică, dacă tot se vorbește de iminenta întâlnire de gradul 3, singura noastră șansă ar fi ca ei să fie războinici. Că dacă vin ca prietenii în vizită prin galaxie, am belit-o. O să ne gudurăm pe lângă ei, ca să ne spună de ce nu e bună doza booster sau cum să rezolvăm cu teleportarea, ca să ducem trupele în Ucraina și vara, nu doar iarna, când terenul e înghețat și doar atunci pot tancurile să înainteze.

Revenind, ei trebuie să ne declare război. Asta ar fi șansa noastră, ca să ne trezim. Și de-abia atunci Biden și Putin o să negocieze ce flancuri ale dușmanului comun să atace. Arabi, cot la cot cu evrei, creștini și musulmani, ortodocși și penticostali, indieni și pachistanezi, unguri cu români, duduieni cu sportivi, toți la un loc, împreună și în pace, vor căuta soluții pentru apărarea speciei ăsteia de căcat, care, cum simte că iese din pandemie, se pregătește de război. Și poate că o să-i învingem pe extratereștrii sau poate că nu. Oricum, din acel moment, conștienți că nu suntem singuri în univers, specia noastră va fi devenit, pentru prima dată, o națiune intergalactică. Bineînțeles, ne vom înscrie și noi într-o federație galactică de sport, oricare ar fi el. Și precis o să se facă un campionat intergalactic cu sportul ăsta nou, să-i zicem cosmoball. Și parcă văd că la prima participare la acest eveniment, galeria de pământeni de toate națiile - chinezi, ruși, ucraineni, americani, talibani, atei, credincioși creștini și musulmani - înghesuite, dar totuși cu steagurile Pământului pe afară, în navetele care vor pleca de pe Lună, vor striga împreună, cât îi țin plămânii: "Muie Venus, muie Marte, pe ei, pe mama lor!" Dar bucuria le va fi de scurtă durată, căci nu toți vor intra pe Sirius 4, unde are loc evenimentul, deoarece n-au aflat că numai cei vaccinați cu doza booster 28 au acces pe planetă.

Asta cu extratereștrii circulă de fapt deja printre antivaxeri. De fapt, nu Bill Gates vrea să ne bage cip, ci ei, reptilienii, care trebuie să ne ducă sclavi pe planeta lor, să muncim. Și doar vaccinații supraviețuiesc acolo, că mult aer mesager în atmosferă. Și, pentru că nu vor să facă două drumuri, așteaptă să ne vaccinăm toți, că naveta spațială care vine să ne ia e mare și are multe locuri și ar fi păcat să plece cu ea pe jumate goală. De-aia se insistă acum cu vaccinul obligatoriu, ca să ne ducă pe toți odată la cules de sparanghel fosforescent. Și nava aia a lor consumă mult, nu glumă. Acum e și o mișcare ecologistă în toată galaxia, ca să înjumătățească consumul de plutoniu cu care merg navele lor, pentru că acesta mărește efectul de seră și duce la mărirea vitezei cu care se învârt planetele în galaxie.

Dar cum toată lumea zice că o să fie o mare criză financiară la noi, că și bitcoin-ul a scăzut rău, poate e mai bine să ne ia și să ne ducă acolo la ei. Aici pe Pământ o să rămână doar bătrânii și copiii, și să ne rugăm la Dumnezeu să ne lase să trimitem acasă pentru bunici și nepoți ceva cryptomonede de la ei de acolo. Măcar să ne trimită la cules de hidrogen modificat sau la ceva ce n-au ei chef să culeagă, decât să ne pună să îngrijim bătrânii lor extratereștri.

0 comentarii

Publicitate

Sus