31.07.2022
Faptul că Viktor Orban spune ce spune și mai ales că se bazează pe faptul că a fost în mod neîncetat ales de către maghiari face ca Ungaria să devină o noțiune (nu numai o națiune) ne-frecventabilă. Pur și simplu îmi repugnă vecinătatea acestei acestei țări și mă tem de apropierea nu numai cu "rasa" (!) maghiară, cum rasist îi spune Orban, ci cu însuși conceptul contagios, viral, arierat de "rasă". Rămînă ei "rasă" - dar tocmai de aceea trebuie izolați, căci constituie un focar de infecție. De acord deci, să nu ne mai amestecăm cu Ungaria.
 
Ce regres-regresie enorm(ă), ce debandadă intelectuală și ce decădere morală ar fi dacă ne-am apuca să-i răspundem falsului concept, criminalului concept de "rasă" pe care Viktor Orban are îndrăzneala să-l scoată din beciurile cu morți ale istoriei foarte apropiate, contrapunîndu-i conceptul echivalent ca valabilitate, la fel de întemeiat științific, de "hoardă"? Ce-ar fi dacă chiar ne-am pune la mintea provocărilor acestui dinozaur și i-am spune: vrei "rasă"? Na "hoardă"! Ei?
 
Perechi terminologice: hoardă - castă.
 
Numai tribalii vorbesc de rase. Gîndirea în termeni rasiali-rasiști este o gîndire tribală. Adică o spaimă a celor cu probleme demografice. Și, de fapt, termenul de rasă, cu atît mai mult cel de "rasă pură", îl disimulează pe cel de clasă: doar ca stăpînitori (urmașii unei populații obligate să se constituie aproape exclusiv în termeni de castă războinică) ar accepta ca "rasele pure" să se "amestece", să se "impurifice". Pentru că doar stăpînirea totală permite etanșeitatea socială. Rasismul derivă din "clasism" și îl disimulează. "Rasa pură" este de fapt clasa pură, adică clasa stăpînitoare, clasa care nu permite dinamici sociale ascensionale, ci endogamie - primordial politică însă. Chiar nu se pot maghiarii concepe decît în termeni de castă militară stăpînitoare, în primul rînd social, abia apoi rasial "pură". Deplîng ei oare, de fapt, lipsa poporului, lipsa supușilor, lipsa bazei care să-i susțină (sub-jectum), faptul că au rămas o putere în gol. Aceasta să fie suferința lor fondatoare? Oricum, rasismul este o teorie pur a puterii. Orban vorbește dumézilian.
 
[Arhivez acest articol aici, ca loc și context - ucrainenii-chemati-la-razboi-ii-lasa-prada-disperarii-pe-patronii-companiilor-din-europa-centrala-reuters -, pentru că nu știu, și aproape nici nu-mi vine să mă întreb dacă despre românii actuali (nu în general) s-ar putea, la o adică, Doamne ferește, scrie la fel. Dacă România și-ar chema bărbații, ar rămîne cumva Italia, Spania, Franța, Germania etc. (România a rămas deja) descumpănite de plecarea la datorie a diasporei românești? Sau naționalismul nostru e doar folcloric, adică aproape deloc patriotic? Mai bine să nu fie cazul să aflăm în ce situație intimă, structurală, ne aflăm...]
 
[În fine, nu e atît Le Monde (analiza-le-monde-romania-cuprinsa-de-un-puseu-de-febra-militara), cît Mirel Bran, dar asta pare să sîntem acum (din nou): stat militarizat (condus de gradați), democrație de-gradată, cu justificare situațională, adică cu alibi pozițional, și chiar cu misiune și poate chiar cu anumit misionarism și chiar mesianism: stăm din nou în calea barbarilor, cum să te poți dezvolta, cum să poți construi, edifica ceva cînd avem misiuni de "stăvilar", nu "la Pacific", ci la Marea Neagră?... Cînd întreaga civilizație europeană depinde, din nou, de noi, cum să nu te sacrifici?... Mircea cel Bătrîn și merele de aur, Ștefan cel Mare și Sfînt etc. Misiune civilizațională!]
 
Ungaria: cum se împacă puritatea rasei cu impuritatea corupției, adică cu însăși ideea de corupție, de infectare, de amestec public-privat, european-național, colectiv-individual, de deturnare? Puțină puritate financiară, deci, pînă la aia rasială! Și mai e ceva: chiar și acceptînd acești termeni și eronați (științific), și greșiți (moral), un popor nu e o rasă. Iar popoarele se construiesc istoric, nu sînt date biologic. Biologicul însuși nu este dat și închis, ci se constituie, vai, prin schimburi cu ceilalți, cu mediul, adică prin metabolism. "Rasele" înseși sînt nu produse finite, ci procese cultural-biologice în desfășurare. Degeaba vor unii să le înghețe, să le împietrească ideologic. Apa curge sau stă. Ungaria cică vrea să stea, dar curge metabolic. Așa că numai Vorba de Orban: V. Orban, VORBAN. Victor Vorban. Un șmecheraș cinic, adică un populist ceva mai deștept și mai școlit. Dar atît. În niciun caz un model (fie și pentru că, cum spuneam, e ceva mai citit - deci cu atît mai periculos)
 
[Simbolic-metaforic vorbind, extraordinara gaură revoluționară, din Dec. 89, din steagul României, a ajuns, vai, să înghită tot steagul. Nu a mai rămas decît gaura din steagul tău și din tine, Românie. Gaură de tot s-a făcut revoluția.]
 
Românii - mai ales ardeleni - s-au obișnuit să se delimiteze de unguri exclusiv etnicist, cînd nu de-a dreptul naționalist. Cu toții avem acum ocazia s-o facem universalist, democratic. Un bun prilej de evoluție civilizațională.
 
Românii sînte(m) segregaționiști și discriminanți de facto, sub- sau (mai frumos spus) post-ideologic: spontan, necultivat, "natural". "Autenticist".
 
Intenționat proces de intenție: nu cred că faptul că Viktor Orban a vorbit de "rase pure" și de "neamestecul raselor" în România, nu în Ungaria, este întîmplător. Cei de teapa (nu rasa: rasa e o țeapă, însă conceptul de teapă este mult mai tare, mai întemeiat decît falsul concept de rasă) asta sînt într-o provocare și propagandă perpetuă: numai cu asta se ocupă, așa fac politică, așa guvernează: incitînd. Eu, pricinos și răuvoitor, îl propun public spre interpretare ca un îndemn deschis la neamestec "rasial", adică la nesupunere etnică, adică la supra-enclavizare (nu se lasă numărați la actualul referendum) - adică la autonomie "rasială". Declararea statutului de persona non grata mi se pare a decurge de la sine. Dacă nu vrea să se amestece, de ce mai vine, de ce se mai bagă în ciorbă și-n vorbă? Să rămînă neamestecat, acasă.
 
Naționalismul și populismul nu se contrează prin contra-naționalism și prin contra-populism, adică prin adîncire în supralicitare, ci prin europenism, democratism, universalism (oricît de "failibile", abia aceasta fiind o ocazie de a le încerca și întări tăria).
 
AUR contra FIDESZ este exemplul prin excelență de falsă, iluzorie dezbatere, capcană ideologică pentru slabi de minte. Ambele se bazează pe excluderea altora. La fel cum anticomunismul legionar nu avea cum să ducă decît la perfecta sinteză dialectică a național-comunismului ceaușist, de paradă.
 
"Mare înlocuire"?! Oamenii sînt de mult înlocuiți nu cu alte "rase", ci cu roboți. Chiar rămînînd oameni! Asta ar trebui să fie marea spaimă de "înlocuire" a umanității.
 
Unguri da, UDMR nu.
 
Frați maghiari, vă simțiți rasă pură? Adică superioară? Dacă nu, delimitați-vă-ți! Scriu special muntenește, caragialește: ca să vă semnalez ridicolul rasist (criminal). Poate vă lipsește - dacă sînteți de acord cu VOrban - Ionesco din ADN (întotdeauna cultural, istoric) -, dar îl aveți pe imensul Karinthy Frigyes, care, dacă ar mai trăi, v-ar aplica (probabil, sper!) tratamentul de "purificare" - purgație - prin rîs meritat. So? Eu mă consider (teoretic) superior ca amestecat: sînt mai mulți.
 
Pe scurt: maghiari români, sînteți de acord cu Zelea-Orban (ca viitor de aur al omenirii - și omeniei)?
 
Pur = arian = arierat.
 
FIDESZ ar putea fi FID-OFF pornind de la ungurii din România (deja impuri, corciți). Vorba lui Jarre: Revolution!
 
Rasă = clasă. UDMR, rasă politic pură. Adică intangibilă. Sacră!
 
Elite = clase politic pure de orice răspundere.
 
Noapte bună at noon! În plină lumină a vitezei capitalului.
 
"Refugiații sînt avangarda popoarelor lor" (Hannah Arendt). Pentru că după cîțiva indivizi ("oi negre", de fapt țapi - ispășitori - altă specie, nu altă rasă) urmează întotdeauna, dacă tot "SS"-a început, "grosul", "masa" - Poporul, Națiunea, (HE)I(L)dentitatea. A nu primi refugiați înseamnă a nu-ți recunoaște viitorul: struț pur!
 
Fixare: (HE)I(l)DENTITATEA.
 
Nu, nu coaliția românească de guvernare PNL-PSD-UDMR trebuie să se rupă, ci (tentativa) de coaliție (aka AXĂ) Putin-FIDESZ-UDMR. Simplu.

0 comentarii

Publicitate

Sus