Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Sport  Sageata  Zi de zi, mingea e rotundă

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Uvertură cu şase goluri


Cosmin Stăniloiu

10.06.2006
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Germania - Costa Rica 4-2
Polonia - Ecuador 0-2


Telefonul a sunat şi m-am trezit buimac. "Tati, dai o cafea?" Am zis că da fără să mă uit cît e ceasul. Nico zîmbea lîngă mine în pat, pe jumătate goală. Mi-a spus că s-a trezit de la şapte, dar n-a frămîntat-o examenul. "Dar ce?"am întrebat-o. "Am tot aranjat în gînd echipa Argentinei". La asta n-am avut replică.

Mondialul a început în capul iubitei mele cu două zile mai devreme decît startul oficial, un Germania - Costa Rica de scris în cartea recordurilor, lipsit de crispare şi de-a dreptul destrăbălat pentru o uvertură care se prevestea sobră, măcar că o avea protagonistă pe reprezentanta gazdelor, nemţii ştiind în general de glumă foarte puţin. Şase goluri la primul meci al unui Mondial nu s-au marcat niciodată, ceea ce emoţionează şi bucură, pe mine mai mult, pentru că două dintre ele le-a luat Germania, pe care n-o sufăr şi, ca atare, îmi place că e şubredă în defensivă. Ba chiar şubredă tare, dacă Wanchope, un costarican cunoscut relativ, i-a marcat două goluri. Sigur, m-a uimit dinamica de care nemţii au dat dovadă, neobişnuită pentru berbecii aceştia care pun capul în pămînt şi-i dau înainte.

Dincolo de certitudinea că nu se punea nici o secundă problema învingătoarei, dincolo de bucuria mea copilăroasă şi gratuită la reuşitele latino-americanilor, Germania nu aduce prea tare cu o pretendentă serioasă la titlu, iar Costa Rica pare rătăcită la Mondiale. Sigur că e doar primul meci, un fel de consultaţie de rutină la dentist, după care afli că n-ai nici o carie, dar ar trebui să te speli mai des pe dinţi.

Prima seară a avut finalul aşteptat cu o echipă a Ecuadorului minunată în plăcerea ei de a tăvăli o Polonie mare şi proastă cît o zi de post. Hurtado, Delgado, Tenorio, un şir de nume coborîte de la Quito, un oraş dincolo de nori unde au clacat şi Brazilia şi Argentina. De ce n-ar fi clacat şi Polonia, la Gelserkirchen? Nu cred că Mora, portarul care şi-a vopsit tricolorul pe faţă, ar fi putut încasa vreun gol aseară, dovadă că europenii au trimis de două ori în bară în ultimele şase minute.

N-a fost o zi rea, dar azi e marea dramă pe care mă văd nevoit să o trăiesc de la ora 22.00, cînd Argentina întîlneşte Cote d'Ivoire, adică favoritele mele între ele. Tot e bine, dacă privesc lucrurile ca un învingător, pentru că ai mei vor învinge, indiferent din ce parte aş privi lucrurile.
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

ARHIVA RUBRICII

Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Fotbal pentru oameni (5.0/5 - 1 vot)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Cei mai mari mincinoşi
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Olanda, ce măcelar urît
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Nemţii mă sperie pentru că sînt altfel
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Franţa, gîfîind
Sageata Toate articolele din această rubrică


RUBRICILE CATEGORIEI

Sageata Sport de poveste
Sageata Euro 2008 - Mai mult decât fotbal
Sageata Olimpice
Sageata Cupa Mondială 2010
Sageata Cupa Mondială 2014
Sageata Je suis Football


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer