Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Sport  Sageata  Zi de zi, mingea e rotundă

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Primele verdicte s-au dat


Cosmin Stăniloiu

15.06.2006
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Spania - Ucraina 4-0
Tunisia - Arabia Saudită 2-2
Germania - Polonia 1-0


Spania a căsăpit Ucraina în 17 minute şi ibericii, ultima echipă cu pretenţii intrată în luptă, şi-au anunţat cel mai clar şi mai eficient ambiţiile. E adevărat, meciul acesta a fost plin de greşeli de arbitraj, toate în favoarea spaniolilor, inclusiv un penalty şi o eliminare nejustificate. Dar, elevii lui Aragones au taxat orice eroare adversă şi mai ales au dovedit o structură organizatorică aproape perfectă, un mecanism plin de speranţe pentru o naţiune fotbalistică incapabilă pînă azi să însemne ceva la nivel de echipă naţională. Campionatul spaniol e stăpînul Europei, după ce Barcelona a luat Liga Campionilor, iar Sevilla Cupa UEFA. Nimeni n-a discutat însă despre reprezentativa acestui campionat ca despre o pretendentă serioasă în lupta pentru titlu, iar victoria de azi e un semn clar că ambiţiile sînt acoperite la Madrid. Spania nu doar pentru că a învins Ucraina cu 4-0 e de luat în seamă, ci şi pentru că n-a pierdut de mai bine de 20 de meciuri, dar mai ales pentru că are o generaţie tînără şi ambiţioasă, hămesită de performanţă şi mai ales educată cu ea.

Duelul celălalt al grupei H, Tunisia - Arabia Saudită, a oferit nu doar surprinzătoare tribune arhipline, ci şi spectacol plin de suspans, e drept, la un nivel tehnic şi tactic sub medie, dar care a reuşit să ne ţină cu sufletul la gură. Răsturnarea scorului, de la 1-0 pentru Tunisia, la 2-1 pentru saudiţi, la un 2-2 stabilit în prelungirile meciului, a fost dramatică la dimensiunile unor formaţii ajunse la Mondial datorită distribuţiei geografice a celor 32 de locuri.

În fine, Germania e calificată deja în optimi, iar Polonia e acasă după ce va juca şi împotriva reprezentativei Costa Rica. Un 1-0 stabilit tocmai în prelungiri, agonizant pentru echipa gazdelor, care a ratat cît pentru vreo 4 meciuri. Polonia dezamăgeşte a doua oară consecutiv, după turneul deplorabil de acum patru ani, şi pleacă acasă învinsă de două ori. E drept, mai organizaţi polonezii contra germanilor decît în faţa Ecuadorului, dar incapabili să atace serios. Lehman n-a avut ce apăra o repriză, a doua, în vreme ce Boruc, omologul său polonez, a salvat impecabil în vreo patru rînduri. L-a ajutat în două rînduri şi transversala, la aceeaşi fază, dar pînă la urmă n-a mai contat.

S-au văzut deja în cîte un meci toate cele 32 de participante, Nici o uriaşă surpriză, nici o favorită detaşată. Se joacă totul şi, din fericire, se joacă frumos.
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

ARHIVA RUBRICII

Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Fotbal pentru oameni (5.0/5 - 1 vot)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Cei mai mari mincinoşi
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Olanda, ce măcelar urît
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Nemţii mă sperie pentru că sînt altfel
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Franţa, gîfîind
Sageata Toate articolele din această rubrică


RUBRICILE CATEGORIEI

Sageata Sport de poveste
Sageata Euro 2008 - Mai mult decât fotbal
Sageata Olimpice
Sageata Cupa Mondială 2010
Sageata Cupa Mondială 2014
Sageata Je suis Football


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer