28.11.2022
Motto: "E adevărat că puțina morală pe care o știu, am învățat-o pe terenurile de fotbal și pe scenele de teatru care au rămas adevăratele mele universități... Am învățat repede că o minge nu va veni niciodată de acolo de unde vă așteptați." (Albert Camus, albert-camus-et-le-foot-ce-que-je-sais-de-la-morale-cest-aufootball-que-je-le-dois)

Sîmbătă, 26 noiembrie 2022. A șaptea zi

Sâmbătă seară am venit cu pași mari, grăbiți, spre casă, de la premiera spectacolului regizat (după piesa Să vorbesc cu tine a autoarei Ana-Maria Bamberger) și jucat frumos, credibil, în forță (în sensul bun) de Antoaneta Cojocaru și Daniel Pascariu. O atmosferă foarte specială pe un fundal musical cu cântecele deja celebre ale lui Charles Aznavour. Ce seară frumoasă!


Ajuns acasă am deschis televizorul și:

Lusail Stadium (fosterandpartners.com/lusail-stadium)

Și se făcu lumină!
Ziua a șaptea, ziua lui Messi!
A fost meciul Argentina-Mexic!
Pe același Lusail Stadium care, în mod sigur, este rezervat echipelor vedete!

Un meci cam încâlcit, în care părea că echipa mai decisă și cu mai multă voință este cea a Mexicului. Dar în minutul 64 "piciorul divinității", piciorul și talentul divin, știu că repet, al lui Messi a trasat drumul către victoria Argentinei. În plus, ca superstiția de care se temeau atât de mult, atât echipa tehnică, presa, spectatorii, poate și jucătorii, mexicani, să se împlinească, Enzo Fernandez are, în minutul 87 al meciului, dintr-o pasă a aceluiași Messi, o lovitură care lasă "la bouche ouverte" pe toată lumea. Nu am numărat și nici nu am aflat mai apoi câte șuturi pe spațiul porții mexicane au avut argentinienii, dar iată că aceste două șuturi trimise pe poartă au fost suficiente și au schimbat complet poziția Argentinei și a clasamentului grupei C.

Argentina nu a arătat deocamdată că are un joc de echipa, ci mai mult că este un buchet de jucători foarte talentați, talent pe care vor, fiecare în parte, să-l evidențieze. Dacă ar există mai multă organizare, ceea ce se întâmplă rar, dacă ar pune în mișcare mecanismul datorat valorii excepționale a jucătorilor, Argentina ar fi de neoprit. De multe ori mi s-au părut că unii dintre jucători sunt surprinși de pasele venite de la colegii de echipă și asta este ciudat la acest nivel de valoare.

Revenind la meci, de aici, din minutul 87 până în minutul 97 mexicanii nu mai pot schimba istoria. Istoria a fost scrisă!

Acest meci a lăsat în umbră Polonia cu al său 2-0 împotriva Arabiei Saudite, cu golurile lui Zielinski și Lewandowski, dar și cele două goluri ale lui Mbappe, cu ale cărui reușite deja ne-am obișnuit, din Franța-Danemarca: 2-1. În grupa ultimelor două, Australia câștigă cu 1-0 în fața Tunisiei și se așază pe locul doi în grupă, dar nu știu pentru cât timp?!

Cred, sper, că echipa Argentinei și-a revenit, și astfel o să aibă un drum deschis către fazele mai înaintate ale campionatului.

Rezultate:
Australia-Tunisia 1-0 (1-0)
Polonia-Arabia Saudită 2-0 (1-0)
Franța-Danemarca 2-1 (0-0)
Argentina-Mexic 2-0 (0-0)

Și, ca un memento al celeilalte fețe a Cupei Mondiale, revenim pentru o secundă la Memorial Tower, despre care am vorbit în articolul precedent. Fiecare bloc reprezintă un muncitor imigrant care a murit în Qatar în ultimii zece ani.

Memorial Tower (dezeen.com/qatar-world-cup-memorial-tower-worker-deaths-week)

Mai vedem!
Pe curând!

0 comentarii

Publicitate

Sus