27.12.2022

Ianuarie 2022: Mi-am susținut teza de doctorat, moment mult așteptat după trei ani de muncă.

Februarie 2022: Mi-am vopsit părul pentru a treia oară în viața mea. Mi-a plăcut filmul Annette, în regia lui Leos Carax.

Martie 2022: Am stat mai mult în Serbia și în Bulgaria... cu treabă, bineînțeles. Am citit romanul Muntele vrăjit de Thomas Mann.

Un fragment din Muntele vrăjit care mi-a plăcut în mod deosebit

Aprilie 2022: Am avut premieră la Teatrul Național Sârb din Novisad cu spectacolul Blind Spot / Pata oarbă, în regia lui Andrei Măjeri. Mi-a plăcut filmul Slacker, în regia lui Richard Linklater.

În timpul repetiției la Blind Spot / Pata oarbă, Teatrul Național Sârb din Novi Sad (Foto: Andrei Măjeri)

Mai 2022: Am stat mai mult în Bulgaria... cu treabă, bineînțeles. Am citit Crimă și pedeapsă de Dostoievski.

Iunie 2022: Am avut premieră la Teatrul Național din Cluj cu O scrisoare pierdută în concert de Ada Milea, apoi am participat la atelierele Share Intensive de la Paris. Acolo, m-am întâlnit cu dansatori și coregrafi de la companii pe care le admir foarte mult și de la care am primit un "refresh" creativ și tehnic. Am văzut noua versiune a spectacolului Shazam, de Philippe Decouflé și Tchiloli, o formă de teatru tradițional din Insulele Sao Tomé e Principe. Credeam că am văzut multe, dar asta... a fost de o ciudățenie rarisimă.

Iulie 2022: Am făcut la Teatrul Național din Sofia casting pentru spectacolul Fiesta, pe care urma să-l realizez în luna septembrie. Mi-a plăcut filmul Everything Everywhere All at Once, în regia lui Dan Kwan și Daniel Scheinert.

August 2022: Am fost pentru prima dată în vacanță la mare în Grecia (cu prietenul meu). Pe urmă, am fost invitată la o nuntă în Italia și am profitat de oportunitate ca să vizitez mai multe orașe. Mi-a plăcut să citesc Sexualitate și societate de Andrei Oișteanu și să vizionez docuseria Fiasco 2022: Woodstock '99 de pe Netflix.

Grecia

Septembrie 2022: Am avut premieră la Teatrul "Ivan Radoev" din Plevna cu spectacolul Antigona, în regia lui Alexander Morfov. Mi-a plăcut filmul Vortex, în regia lui Gaspar Noé.

Octombrie 2022: Am avut repetiții la Sofia. Mi-a plăcut filmul Men, în regia lui Alex Garland.

Noiembrie 2022: Am avut premieră la Teatrul Național "Ivan Vazov" din Sofia cu spectacolul meu, Fiesta.

Imagine din spectacolul Fiesta, de la Teatrul Național din Sofia (Foto: Stefan N. Shterev)

Decembrie 2022: Am avut premieră la Teatrul "Andrei Mureșanu" din Sfântu Gheorghe cu spectacolul meu, Privitor. Mi-a plăcut filmul Athena, în regia lui Romain Gavras.

În decorul de la Privitor la Teatrul "Andrei Mureșanu", Sfântu Gheorghe, alături de Andreea Săndulescu - scenograf și Mihai Dobre - compozitor (Foto: Volker Vornehm)

*
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2022 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2022), pe adresa [email protected], până pe 15 ianuarie 2023. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2022. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus