16.01.2023
Cred că majoritatea dintre noi, odată cu schimbarea anului ne propunem diverse obiective, facem planuri, ne dorim să fim mai buni decât anul trecut, să... orice. Eu nu mi-am propus decât "să fac tot ceea ce îmi propun".

Și uite așa, fără un plan prea sofisticat, am început cea mai interesantă călătorie din 2022; călătoria din sufletul meu. Am descoperit că am un prieten foarte bun, prieten pe care l-am lăsat mereu pe ultimul loc... eu însămi!!! Ehhh...și iaca am făcut numai trăznăi minunate.

Dar să trec la comprimarea anului meu...

Călătoriile în străinătate au fost mai puține decât mi-aș fi dorit, dar în aprilie, cu câteva zile înainte de Paștele catolic, am ajuns la Palermo, un oraș pe care îl aveam pe listă de multă vreme. Decadent, murdar, haotic, dar de un farmec uimitor, un amestec fascinant de culturi care și-au lăsat adânc amprenta și cu multă istorie pe care o descoperi la fiecare pas...



Pozele nenumăratelor obiective se găsesc ușor pe internet... eu mă limitez la această poză pe care am făcut-o într-o piațetă obscură, cu un "om obosit" pe o bancă și unde am mâncat niște paste minunat de bune și evident, foarte ieftine.

În vară, de Rusalii am reînceput acțiunea "să ne cunoaștem patria": cheile Nerei cu o gașcă minunată de tineri. Am avut parte de aventură, de locuri superbe, de ploaie, de cultură de mare calitate.... pe acolo pe la capătul lumii, la Soccolari în Banatul de Sud, o surpriză de proporții, Art House Fikl.





Apoi descoperirea Timișoarei, în câteva zile caniculare, dar având un ghid de suflet, bun povestitor, gourmet și carismatic... și tot acolo a apărut și conceptul "Tanti Ralița"... prietenii știu!

Restul călătoriilor mele au fost legate de competițiile de alergare. Prima a fost în Băneasa pe o ploaieeee și pe un noroooi.... 11 km de distracție.

Și apoi m-am aruncat în aventura alergărilor montane.
Am început cu 12 km prin Subcarpații patriei, Cocorăștii Mislii, diferență de nivel cam 800 metri, eu... sub nivelul mării. După ce am terminat cursa cu chin și jale, am zis că nu mai fac așa ceva...

Am mințit, pentru că în toamnă, de ziua mea mi-am făcut cadou o altă alergare montană, Ciucaș, 9 km...

Am adunat 64 km alergați în competiții, la 10 ani de când am alergat prima oară.



Ar mai fi un moment interesant: am petrecut câteva zile memorabile la Moeciu, sărbătorind 40 de ani de la terminarea facultății. O nebunie frumoasă, cu geologi trăzniți.


Am ales momentele cele mai importante, cele mai pline de esență.

Anul a fost intens, cu mulți oameni frumoși. De fapt, a fost anul care mi-a arătat că a fi singur (din punct de vedere al statutului social) este doar o întâmplare și nu neapărat o alegere. Am constatat că prietenii vechi, care decid să devină istorie și nu mă mai acceptă în viața lor, sunt înlocuiți de prieteni noi, care umplu simplu și elegant locul gol. Sunt mult mai bogată acum, prieteni noi, aventuri noi, adrenalină, amintiri cu gust de viață!

Au fost și zile de mici tristeți, de dezamăgiri, dar care nu au reușit decât să-mi confirme că mi-am găsit în sfârșit cel mai bun prieten. Sunt cea mai faină companie și am hotărât să călătoresc prin viața mea așa cum am început în 2022.

Drumuri bune!

*
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2022 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2022), pe adresa [email protected], până pe 30 ianuarie 2023. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2022. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus