15.01.2023
Pentru mine anul 2022 a fost plin de noutăți. Recunosc faptul că nu-mi plac noutățile în exces, dar n-am prea avut încotro, fără să-mi dau seama s-au apropiat și m-au împins la acțiune.

Am dat examenul de capacitate, după 10 luni de chin și emoții, și am reușit să intru la liceul la care mi-am dorit, cu ajutorul tocilarului care se ascunde în mine și care acum așteaptă pitit cu suferință bacul.

Liceul este exact cum mi l-am imaginat, destul de lejer și fără teme în exces. Singura dificultate pentru mine este că am fost nevoit să îmi fac niște prieteni noi, după ce am petrecut 9 ani în aceeași clasă cu aceiași oameni. Cu mulți dintre ei țin legătura la telefon sau ne întâlnim în pauze. Mi-e dor de gașca veche, dar timpurile se schimbă, iar noi ne schimbăm odată cu ele.

În prima săptămână de vacanță, după examen, am pus pe pauză tocilarul și am revenit la stilul meu de "leneș". Am început să exersez din nou ore-n șir la chitară și să mă joc Fifa pe Playstation. A fost plăcut să mă odihnesc și să-mi trăiesc viața cum vreau după ce un an de zile mă gândisem doar la formule de matematică și predicate verbale.

Vara am avut ocazia să vizitez mai multe locuri extraordinare: Sicilia (Catania, Siracuza și Taormina) și Dublin.

Vizitasem Italia în trecut, dar fusesem doar în Nord, unde este curat și sunt mulți bani. În Sicilia străzile sunt murdare, iar lumea pare în general mai săracă. Bucătăria siciliană m-a dat însă pe spate la fiecare masă, de dimineață cu foccacinele cu ulei de măsline sau sos de roșii, la prânz cu pizzele cu diferite ingrediente, iar la cină cu peștele sau steakul de vită. Sicilia este un loc splendid care merită vizitat dacă aveți timp.

Pe lângă Italia am avut ocazia să călătoresc într-o țară complet nouă pentru mine, Irlanda. Dublin este un oraș magic, cu o cultură unică. Am băut bere Guinness pentru prima dată în viața mea și recunosc că mi-a plăcut. Am cunoscut oameni foarte prietenoși, o cultură foarte diferită și am luat parte în experiențe noi.

Sper ca anul viitor să fie la fel de aventuros, poate totuși cu mai puține schimbări și noutăți.


*
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2022 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2022), pe adresa [email protected], până pe 30 ianuarie 2023. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2022. (Redacția LiterNet)

1 comentariu

  • Baftă
    Oana , 15.01.2023, 22:07

    Sper că e ce așteptai liceul. Succes!

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus