28.01.2023
În 2022 s-au împlinit 32 de ani de când am plecat în Australia. Aveam 32 de ani când am plecat. Ce este interesant este că în 2022 m-am mutat din Victoria în Queensland, care este alt stat în Australia, și am plecat din Victoria din motive similare cu cele pentru care am plecat din România: premierul Victoriei a încercat să aplice măsuri comuniste pe perioada Covid-ului, măsuri pe care le-am recunoscut imediat și care mi-au adus aminte de coșmarul ultimilor ani din România.

Venind în Queensland am retrăit multe sentimente pe care le-am încercat cu 32 de ani în urmă, când am părăsit un loc și prieteni pe care îi iubeam; singura diferență este că acum cunosc limba și nu mă simt chiar așa de străină.

Odată cu plecarea din Victoria am terminat și cu farmacia, locul meu de muncă, sau cel puțin așa am crezut. Și uite așa, într-o manieră extrem de ciclică, sau de spirală, m-am trezit ca într-un vis, într-un loc nou, casă nouă, oameni noi, viață nouă... și nu știu ce să fac cu mine! Eu când sunt stresată fac curat așa că o vreme am făcut curat: în casă, prin curte, iar în casă... și cumva așa, când fac curat primprejur, se mai luminează și în suflet. M-am aruncat în documentare, filme și muzică: îmi plac documentarele despre univers și creierul uman, îmi plac filmele bune, m-am uitat la Interstellar de câteva ori, și îmi place opera. Îmi plac, îmi plac, dar cât să-mi și placă, cum a zis fiu-meu când s-a dus în România și toți îi dădeau sarmale!

Mi-am vizitat fata de câteva ori, unde iar am făcut curat și zacuscă, am uitat să spun că îmi place să gătesc; nu poți fi un farmacist care face preparate bune dacă nu-ți place să gătești, așa se spune pe aici, sau dacă nu ai OCD! Am noroc că le am pe amândouă!

Ce altceva am mai făcut în 2022? Am învățat câinii să urle, la început pe Einstein, un border collie deștept, și pe urmă pe Newton, un rough collie, deștept dar mai puturos! Acum eu încep să latru și ei încep să urle în ordinea mai sus menționată! Râd de una singură dar nu-i bai, râsul ajută la prevenirea depresiei care m-a încercat de câteva ori.

N-am mai avut demult un timp așa de interesant și nu sunt sigură dacă mi-a plăcut sau nu. Spre sfârșitul anului m-am gândit că nu sunt pregătită mental și sufletește să intru la pensie așa că am aplicat pentru o poziție de farmacist într-un laborator și surpriză, surpriză, am fost acceptată fără nici o problemă; încep cu două zile pe săptămână și după aia mai vad eu!

 Ce ți-e și cu viața asta!



*
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2022 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2022), pe adresa [email protected], până pe 15 februarie 2023. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2022. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus