06.02.2023
24 februarie, puțin după miezul nopții mă întorc acasă cu taxiul de la niște prieteni, îi spun taximetristului "Bună dimineața!", că e totuși o altă zi. Peste câteva ore aflu că nu este atât de bună. Putin a invadat Ucraina.

Viața merge înainte, mai ales a pisicilor homeless de pe lângă blocuri. Viața lor este mult mai curată decât a noastră chiar dacă nu este ușoară. Pisica blocului a născut 4 pui. Unii oameni din Ucraina, fug din calea războiului inclusiv cu animalele de companie.

16 martie. Teatrul Dramatic din Mariupol a fost bombardat, sute de civili, inclusiv copii, au fost uciși.

30 mai - 5 iunie, atelier "Viitorul Copiilor" - temă lansată de teatrul nostru (Teatrul Național din Timișoara) care propune o atitudine pozitivă a societății față de copiii cu dizabilități. "Împreună se referă și la noi" vorba lui Alex S., un tânăr scriitor cu dizabilități.

11 iunie. Gabriela, Cătălin, Ion, cei doi Rauli, subsemnata - ucenicii Părintelui Varlaam Almăjanu și ajutați de Alina M. îi îndeplinim acestuia ultima dorință în materie de teatru religios. Spectacolul Iuda. Primul spectacol de teatru în biserica de la Ofsenița. La doar 42 de ani Padre se întorcea Acasă, Covid și (se pare) o infecție intraspitalicească. Mi-ar plăcea să mai jucăm o dată acest spectacol.

Războiul din Ucraina continuă.

Ce bine este să ai prieteni, cei 4 pui și-au găsit stăpâni, mama a fost sterilizată.

Iulie, Sant'Agata Feltria, Mânăstirea Maicilor Clarise. Ecumenism, toți suntem ai Lui. De ce o fi așa de greu de înțeles asta?

Mare, munte, păduri, peșteri... oare în ce ne-am transforma dacă nu ar exista natura...

Septembrie, 45 de km - pelerinaj pe jos spre casa Sf. Iosif cel Nou de la Partoș. Mă observ și observ. Când oboseala devine prea mare cad barierele și convențiile sociale. Energia grupului o simți.

Mai sunt aproape 6 luni până la deschiderea oficială a Capitalei Europene a Culturii - Timișoara, 2023.

Decembrie. Teatrul din Mariupol a fost demolat.

25 decembrie. Nașterea Domnului. Colegul meu de facultate Virgil se naște în cer. A iubit teatrul mai mult ca orice, a fost profesor. La înmormântarea lui a fost plin de tineri.

31 decembrie. Câinele meu se sperie de petarde. Hai, La mulți ani!

Încă nu este pace.

Fotografie făcută de Dana Moica, spectacolul Iuda, biserica din Ofsenița
*
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2022 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2022), pe adresa [email protected], până pe 15 februarie 2023. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2022. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus