09.02.2023

După doi ani de izolare și restricții, anul 2022 a venit cu un mare dor de ducă.

De vreo patru ani de zile mă aflu în "Vara indiană" a vieții mele. Este acea perioadă care începe în jurul vârstei de 50 de ani, când ai cam scăpat de provocările majore ale vieții, evoluție în carieră, crescut copii, achitat rate la bancă și descoperi că ai timp și pentru tine, că ești suficient de sănătoasă ca să te bucuri de noi experiențe.

În cazul meu, am început să alerg. Cei de vârsta mea m-au considerat exagerată și inconștientă. De aceea, am început să merg la competiții de alergare pentru a fi în preajma oamenilor care au aceeași pasiune cu mine.
Anul 2022 a venit cu relaxarea restricțiilor și cu mai multe competiții.


Pentru mine, fiecare competiție este o ocazie să cunosc oameni noi, alergători și organizatori de competiții, oameni care mă ajută să-mi păstrez motivația și împreună cu care mă bucur de alergare.
Competițiile de alergare montană sunt preferatele mele, pentru că îmbină alergarea cu conectarea cu natura.
De fiecare dată când alerg pe poteci, când simt adierea vântului și mireasma pădurii, mă simt liberă și fericită.

De când am început să alerg, la competițiile grele de maraton și ultramaraton merg ca voluntară pentru a-i ajuta pe alergători și pentru a mă "hrăni" din energia acestor supra-oameni.
În 2022 am avut șansa și bucuria de a fi voluntară la Transilvania Legends - o competiție de ultramaraton, 650 km pe Via Transilvanica.


În cele nouă zile cât a durat competiția, am avut privilegiul să vorbesc cu Tibi Ușeriu și Vlad Pop, doi oameni care își dedică timpul și energia pentru a ajuta oamenii încercați de soartă.


Călătoria însăși pe Via Transilvanica mi-a scos în cale oameni simpli din sate, dar plini de bunătate și înțelepciune.
Despre ultamaratoniști ce să zic? Sunt o specie rară de oameni plini de pasiune și determinare, care duc la extrem pasiunea lor.

Călătoriile din 2022 m-au ajutat să cunosc și să descopăr acei oameni care formează România profundă, oameni care pun pasiune în tot ce fac și nu așteaptă faimă. Acești OAMENI sunt coloana vertebrală a acestei țări.
Sunt recunoscătoare pentru fiecare întâlnire cu OAMENII frumoși ai acestei țări.



*
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2022 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2022), pe adresa [email protected], până pe 25 februarie 2023. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2022. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus