05.03.2023
Doi-zero-doi-doi. Noi tot aici. A mai trecut unul. Unde? Ce lasă în urmă? Ne vom revedea? Dacă a fost cel mai bun an de până acum? Dar dacă a fost cel mai rău? Încotro? Am zâmbit destul? Am lăsat prea multe lacrimi unde nu trebuia? Nu am vorbit cu adevărat despre ce contează? Am spus te iubesc? A fost prea mult dor? Am uitat deja? M-am apreciat? Am făcut suficient? Am bifat ce era de bifat? Am înaintat? Am plecat când trebuia? Prea mult? M-am plimbat destul cu bicicleta? Câte răsărituri am văzut? M-am bucurat suficient? Mă mai așteaptă marea? Câtă energie? Am privit destul cerul? S-a tăcut prea mult? Unde m-am lăsat? Am îmbrățișat destul? Cât îmi mai aparțin mie? A rămas ceva nespus? Am scris destul? A fost cât trebuia? M-am uitat în vreun loc? Au plecat? Alte 365? Cum?

Cu sens. Sau fără. Cu dimineți cu speranță. Sau fără. Cu nopți cu lumină. Sau fără. Cu intensitate. Sau fără. Cu loc sigur. Sau fără. Cu pauze de trăit. Sau fără. Cu oameni. Sau fără. Cu mesaje "cum ți-a fost ziua?". Sau fără. Cu planuri mărețe. Sau fără. Cu cineva care are să vină. Sau fără. Cu împreună. Sau fără. Cu țineri în brațe. Sau fără. Cu pasiune. Sau fără. Cu încredere. Sau fără. Cu așteptare. Sau fără. Cu infinit șoptit la ureche. Sau fără. Cu uitare. Sau fără. Cu prime dăți. Sau fără. Cu ce e important. Sau fără. Cu "ceva care să doară mai puțin". Sau fără. Cu valuri. Sau fără. Cu întuneric. Sau fără. Cu ce contează. Sau fără. Cu noi. Sau fără.


Dar a fost locul în care:
Mi-am pus speranța în oameni. Mi-am pus speranța în lucrurile care au venit. Mi-am pus speranța în bine. Mi-am pus speranța în scenă. Mi-am pus speranța în vinul băut cu cine trebuie. Mi-am pus speranța că va conta. Mi-am pus speranța în reflexia oglinzii. Mi-am pus speranța în apus. Mi-am pus speranța în rochia potrivită. Mi-am pus speranța în ce urmează. Mi-am pus speranța în plecări. Mi-am pus speranța în ținutul de mână. Mi-am pus speranța în sinceritate. Mi-am pus speranța în stele fără nume. Mi-am pus speranța în floarea-soarelui. Mi-am pus speranța în nou. Mi-am pus speranța în cuvinte. Mi-am pus speranța în plimbări pe dealuri necunoscute în oraș străin. Mi-am pus speranța în cunoaștere. Mi-am pus speranța în tăceri. Mi-am pus speranța în drumuri. Mi-am pus speranța în "neața, ne vedem pe seară?". Mi-am pus speranța în echipă. Mi-am pus speranța în simplu. Mi-am pus speranța în etajul patru. Mi-am pus speranța în amintiri. Mi-am pus speranța în firesc. Mi-am pus speranța în pierderi. Mi-am pus speranța în liniște. Mi-am pus speranța în revederi. Mi-am pus speranța în ce contează sau în ce nu mai contează. Mi-am pus speranța în acasă. Mi-am pus speranța în refacere. Mi-am pus speranța în greșeli. Mi-am pus speranța în îmbrățișări. Mi-am pus speranța în primăvară. Mi-am pus speranța în sărutul pe frunte. Mi-am pus speranța în gara de nord. Mi-am pus speranța în șoapte. Mi-am pus speranța în zbucium. Mi-am pus speranța în aici și acum.

Doi-zero-doi-trei. Noi tot aici. Să ne ținem puțin de mână și să sperăm.


*
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2022 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2022), pe adresa [email protected], până pe 10 martie 2023. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2022. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus